Fiji

Cari Visa Fiji yang sesuai untuk perjalanan anda dengan harga, keperluan, dan masa permohonan

Mesti mendapatkan visa untuk Fiji menghilangkan keseronokan dalam melancong.
Kami di sini untuk mengembalikannya. Hanya memohon secara dalam talian di bawah dan biarkan kami uruskan yang lain.

Pilih destinasi 
Jenis visa
Ketulenan Visa
Pilih kewarganegaraan anda
menetap di
Perlukan bantuan?Sembang dengan kami
Hubungi kami 7 hari seminggu:  Hubungi kami 7 hari seminggu: 
Hubungi kami 7 hari seminggu

Hubungi kami secara PERCUMA

7 hari seminggu
Short-term travel visas
Long-term visas & Immigration

Jenis Visa Fiji

Jika anda ingin mengunjungi Fiji, anda perlu pastikan tujuan kunjungan anda; kemudian, anda perlu mengenal pasti jenis visa yang sesuai dengan keperluan anda. Berikut adalah beberapa jenis visa untuk warganegara asing.

Memohon secara dalam talian
Dokumen melalui pos
Menerima visa
Pakar dalam perkhidmatan visa Fiji sejak tahun 2003 VisaHQ adalah agensi visa swasta, tidak berafiliasi dengan kerajaan Fiji. VisaHQ menyediakan perkhidmatan mempercepatkan visa ke Fiji dan mengenakan bayaran perkhidmatan. Lihat bagaimana kami membandingkan dalam 90 saat video 
 • n
  Visa pelancong
  tidak diperlukan
 • n
  Visa perniagaan
  tidak diperlukan
Visa tidak diperlukan untuk destinasi ini.

Visa tidak diperlukan untuk tinggal hingga 120 hari.

Visa tidak diperlukan untuk tinggal hingga 120 hari.

Daftarkan perjalanan anda dengan US Department of State!
Dapatkan maklumat.
Terima maklumat penting dari Kedutaan tentang keadaan keselamatan di negara destinasi anda, membantu anda membuat keputusan yang bijak mengenai rancangan perjalanan anda.
Berhati-hati.
Bantu US Embassy menghubungi anda dalam kecemasan, sama ada bencana alam, ketidakstabilan awam, atau kecemasan keluarga.
Berhubunglah.
Bantu keluarga dan sahabat untuk menghubungi Anda dalam keadaan darurat.

  Maaf, pada masa ini VisaHQ tidak menyediakan perkhidmatan untuk

  Visa tidak diperlukan untuk destinasi ini.

  Visa tidak diperlukan untuk destinasi ini.


  Bunyi yang baik! Apa lagi yang saya perlu tahu semasa perancangan perjalanan ke Fiji?
  • Pertama, periksa kesahihan semasa pasport.

  • Kedua, pastikan pasport anda mempunyai halaman Visa kosong.

  • Mengesahkan jika transit visa diperlukan bagi apa-apa sambungan.

   Semak dengan syarikat penerbangan anda sekiranya anda telah menyambungkan penerbangan luar negara sebagai sebahagian daripada perjalanan anda untuk Fiji. Ia mungkin berlaku bahawa negara-negara anda melalui perjalanan ke destinasi anda mungkin memerlukan visa transit yang berasingan. Sila rujuk kepada akses percuma negara tertentu
  Maklumat tambahan
   • Semak visa

   Dasar Visa Fiji

   Jika Anda adalah seorang pengunjung ke Fiji, kemungkinan besar Anda membutuhkan visa yang dikeluarkan oleh misi diplomatik Fiji kecuali jika Anda berasal dari negara yang bebas visa. Ada lebih dari seratus negara dengan status bebas visa, jadi Anda perlu memeriksa sebelumnya untuk mengetahui apakah perjalanan Anda memerlukan visa atau tidak. Selain itu, pihak berwenang Fiji mensyaratkan semua pengunjung untuk memiliki paspor yang valid selama minimal 6 bulan untuk perjalanan mereka.

   Visa Masuk Tunggal & Banyak Masuk

   Meskipun Fiji mengeluarkan visa kepada pengunjung untuk berbagai tujuan, ada dua bentuk visa untuk setiap kategori, yaitu visa masuk tunggal dan banyak masuk. Visa masuk tunggal dikeluarkan untuk satu kunjungan yang berlangsung tidak lebih dari beberapa minggu dan berlaku selama tiga bulan. Di sisi lain, visa banyak masuk berlaku selama dua belas bulan atau lebih dan memungkinkan pemegangnya mengunjungi Fiji beberapa kali dalam setahun kalender. Pengunjung mengajukan visa yang sesuai dengan kebutuhan mereka untuk perjalanan yang sering atau tunggal.

   Orang yang tidak memerlukan visa dapat tinggal di Fiji selama maksimal 4 bulan; mereka diberikan izin kunjungan setelah mereka tiba sebagai pengganti visa yang berlaku selama 4 bulan. Izin tersebut juga dapat diperpanjang selama maksimal 2 bulan dalam enam bulan terakhir kedatangan mereka. Ini berarti bahwa pengunjung yang bebas visa ke Fiji dapat tinggal di Pulau tersebut selama maksimal 6 bulan.

   Informasi Penting tentang Visa Fiji dan Tips Perjalanan

   Berikut adalah beberapa informasi penting yang perlu Anda ketahui tentang Fiji

   Visa Masuk Tunggal/Banyak Masuk: Durasi tinggal tidak sama dengan masa berlaku visa Anda, dan mereka berbeda tergantung pada jenis visa Anda. Baik Anda memegang visa masuk tunggal atau banyak masuk, Anda diizinkan tinggal paling lama jumlah minggu yang diperlukan per kunjungan. Misalnya, jika Anda memegang visa banyak masuk, Anda hanya dapat tinggal hingga 30 hari kecuali Anda mengajukan perpanjangan. Durasi yang diizinkan harus dihormati setiap saat.

   Paspor: Paspor Anda harus berlaku setidaknya 3 bulan sejak saat Anda tiba. Pertimbangkan untuk mendapatkan paspor baru jika tanggal kedaluwarsa akan kurang dari 3 bulan. Selain itu, perhatikan bahwa masa berlaku paspor terkait dengan masa berlaku visa, jadi jika yang pertama kedaluwarsa, yang terakhir akan mengikuti.

   Adat Istiadat Lokal: Fiji adalah pulau yang sangat kaya budaya dan agama dengan berabad-abad adat istiadat. Orang-orang di sana sangat serius dalam menjaga budaya mereka dan menuntut pengunjung untuk menghormati. Mereka sangat ramah tetapi tidak mentolerir pelanggaran. Selalu hormati Adat Istiadat orang-orang setiap saat.

   Vaksinasi: Tidak ada Kebijakan vaksin wajib di Fiji, tetapi Anda mungkin perlu melindungi diri dengan mengambil beberapa suntikan. Konsultasikan dengan dokter Anda untuk saran profesional sebelum memulai perjalanan.

   Keuangan yang Cukup: Pihak berwenang mengharapkan Anda memiliki semua dana yang diperlukan untuk menutupi biaya perjalanan dan hidup di Pulau tersebut. Untuk aplikasi ke kedutaan, Anda akan diminta untuk menyerahkan laporan bank yang mencakup tiga bulan terakhir, sementara bukti uang tunai mungkin diminta di titik masuk untuk visa kedatangan. Jumlah minimum per hari akan dikalikan dengan jumlah hari yang Anda niatkan tinggal di Fiji, tetapi angka ini tidak tetap tetapi berubah secara berkala. Konsultasikan jumlah saat ini untuk memastikan.

   Cara Mengajukan Visa Fiji

   Ada berbagai cara untuk mengajukan visa Fiji tergantung pada lokasi Anda, jenis visa, dan tujuan perjalanan Anda.

   Saat Kedatangan: Metode visa saat kedatangan hanya ditujukan untuk visa jangka pendek, bukan jangka panjang. Pengunjung dari negara-negara tertentu mendapatkannya begitu mereka tiba di Fiji, tetapi hanya setelah mengisi formulir aplikasi dan membayar biaya yang diperlukan. Perlu diingat bahwa visa saat kedatangan hanya terbuka untuk warga negara dari negara yang memenuhi syarat dan hanya untuk kunjungan singkat, bukan yang lama.

   Misi Luar Negeri: Sebagian besar visa yang dikeluarkan oleh pemerintah Fiji melalui Misi Luar Negeri mereka. Pemohon yang mengajukan visa jangka pendek tetapi tidak memenuhi syarat untuk visa saat kedatangan dapat mengajukan melalui format ini. Hal yang sama berlaku untuk semua visa tinggal lama; mereka harus mengisi formulir aplikasi, melampirkan dokumen mereka, dan mengirimkannya ke konsulat untuk diproses. Selain itu, biaya visa harus disertakan; jika tidak, aplikasi mereka tidak akan diproses. Proses ini memakan waktu sekitar 1-3 minggu sebelum visa akan dikeluarkan.

   Catatan: Di negara-negara yang tidak memiliki misi Fiji, seseorang dapat mengajukan melalui agen berlisensi yang bertindak sebagai perantara untuk Kementerian Luar Negeri Fiji.

   Fiji e-Visa Online - Dapatkan Fiji e-Visa Anda dengan VisaHQ

   Jika Anda berencana melakukan perjalanan ke Fiji, Anda harus melakukan semua persiapan yang diperlukan, termasuk mengajukan visa.

   Sekatan perjalanan COVID-19 Fiji

   • Pintu masuk dibuka
    Fiji kini menyambut pengembara yang telah divaksin sepenuhnya dari seluruh dunia.
    Keperluan sebelum ketibaan
    Passport yang sah. Pasport kebangsaan yang sah dengan sekurang-kurangnya 6 bulan tempoh sah selepas tarikh berlepas.
    Visa yang sah. Sila lihat arahan di atas jika visa diperlukan dan memohon.
    Ujian COVID-19 negatif: Fiji tidak memerlukan anda untuk menyediakan keputusan ujian COVID negatif untuk memasuki negara ini.

    Walau bagaimanapun, walaupun tidak diwajibkan, kami mengesyorkan agar anda juga menjalani ujian di rumah sebelum datang ke Fiji (terutamanya jika anda mengalami gejala) untuk memastikan anda bebas dari COVID sebelum naik pesawat.
    Sekatan ketibaan
    🏠 Kuarantin: para pelancong yang dinyatakan positif semasa tinggal mereka perlu mengasingkan diri selama sekurang-kurangnya 5 hari.
    😷 Perlukan pemakaian topeng di kawasan-kawasan tertentu.
    Ujian COVID-19 negatif ketika tiba: para pelancong yang mengalami gejala COVID-19 akan dikehendaki menjalani ujian. Disebabkan usaha pengawasan yang meningkat bagi ancaman kesihatan, anda mungkin akan dikenakan prosedur skrining sekunder oleh pegawai BHPU berdasarkan pelabuhan yang anda kunjungi dalam tempoh 30 hari yang lalu, transit, atau asalnya berlepas dari.

   Cari kami berhampiran anda

   Untuk memohon Fiji visa di
   • Washington, DC
    Alamat
    VisaHQ.com Inc.
    1701 Rhode Island Ave NW
    Washington, DC 20036
    Telefon
    +1-202-661-8111+1-202-661-8111
    Waktu Bekerja
    Untuk panggilan: Isn't this already in English? It means "Monday to Friday, 8:30 am - 8:30 pm Eastern Time".
    Untuk kunjungan: Isnin-Jumaat, 8:30 pagi - 5:30 petang ET

   Soalan Lazim Mengenai Visa Fiji

     Fiji Senarai kedutaan di United States of America

     Fiji Kastam

     Peraturan Import Peraturan Eksport Kesihatan dan Keselamatan Hubungi Pihak Berkuasa Kastam
       Maklumat hubungan Kastam Fiji
       Untuk bantuan lanjut, sila hubungi pihak berkuasa Kastam Fiji secara terus. Mereka akan menyediakan maklumat terkini mengenai peraturan kastam dan prosedur eksport-impor.

       • Telefon


       Untuk maklumat lanjut mengenai sekatan perjalanan, amaran keselamatan, kemas kini politik, dan garis panduan perjalanan asas, sila hubungi Kedutaan Fiji yang terdekat.

       ×

       Whooops! Pelayan berada di dunia roh.
       Sila cuba lagi kemudian


       Muat semula halaman