Schengen visa
Sepanyol

Sepanyol visa

 
Visa Schengen, dibuat mudah. Kami membantu anda memahami keperluan, mengumpulkan dokumen yang betul, dan bersedia untuk temuduga.
Visa Schengen - dokumen perjalanan yang membolehkan seseorang memasuki zon Schengen untuk tempoh yang ditetapkan.

Jadual panggilan Tanya Jawab (Q & A)
Pakar VisaHQ akan menjawab semua pertanyaan anda dan membantu anda memulakan proses
Lengkapkan borang permohonan visa dalam talian kami
VisaHQ membuat semakan pra untuk memastikan pemprosesan yang lancar.
Konsultasi dalam talian VisaHQ
VisaHQ akan menyemak semula permohonan dan membantu dalam menyusun dokumen-dokumen
Semak pradokumen
Hantar borang dalam talian dan muat naik salinan dokumen sokongan untuk pakar mengkaji
Cetak kit permohonan
Set lengkap borang dan arahan, bantuan ejen disediakan
Lawati Konsulat
Anda sudah bersedia sepenuhnya! Bawa kit permohonan ke konsulat untuk memohon secara langsung dengan penuh keyakinan.
VisaHQ menyediakan bantuan melalui telefon atau secara langsung
Dapatkan visa anda dihantar!
Kami berusaha sebaik mungkin untuk membantu anda segera berangkat
Sepanyol

Find the right Sepanyol Visa for your trip with price, requirements, and application time

Mesti mendapatkan visa untuk Sepanyol menghilangkan keseronokan dalam melancong.
Kami di sini untuk mengembalikannya. Hanya memohon secara dalam talian di bawah dan biarkan kami uruskan yang lain.

Pilih destinasi 
Jenis visa
Ketulenan Visa
Pilih kewarganegaraan anda
menetap di
Perlukan bantuan?Sembang dengan kami
Hubungi kami 7 hari seminggu:  Hubungi kami 7 hari seminggu: 
Hubungi kami 7 hari seminggu

Hubungi kami secara PERCUMA

7 hari seminggu
Short-term travel visas
Long-term visas & Immigration
 
Memohon secara dalam talian
Dokumen melalui pos
Menerima visa
Pakar dalam perkhidmatan visa Sepanyol sejak tahun 2003 VisaHQ adalah agensi visa swasta, tidak berafiliasi dengan kerajaan Sepanyol. VisaHQ menyediakan perkhidmatan mempercepatkan visa ke Sepanyol dan mengenakan bayaran perkhidmatan. Lihat bagaimana kami membandingkan dalam 90 saat video 
 • n
  Visa pelancong
  tidak diperlukan
 • n
  Visa perniagaan
  tidak diperlukan
Visa tidak diperlukan untuk destinasi ini.

Visa tidak diperlukan untuk tinggal hingga 90 hari

Visa tidak diperlukan untuk tinggal hingga 90 hari

VisaHQ menyediakan perkhidmatan konsultansi dan semakan dokumen, hanya semakan pra-sahaja. Sila jangan menghantar sebarang dokumen asal kepada VisaHQ. Anda perlu membuat temujanji dan hadir sendiri untuk mengemukakan dokumen dan Biometrik di Konsulat terdekat di kawasan kuasa anda.

Para pelancong, disarankan untuk merujuk kepada ketersediaan temujanji semasa sebelum membuat sebarang rancangan perjalanan kerana masa menunggu berbeza di semua bidang kuasa. Jangan membuat sebarang pembelian atau tempahan yang tidak boleh dikembalikan sebelum visa anda diluluskan.

Semua penumpang yang melakukan perjalanan ke Sepanyol HARUS mengisi borang deklarasi kesihatan dalam tempoh 48 jam sebelum penerbangan.

Daftarkan perjalanan anda dengan US Department of State!
Dapatkan maklumat.
Terima maklumat penting dari Kedutaan tentang keadaan keselamatan di negara destinasi anda, membantu anda membuat keputusan yang bijak mengenai rancangan perjalanan anda.
Berhati-hati.
Bantu US Embassy menghubungi anda dalam kecemasan, sama ada bencana alam, ketidakstabilan awam, atau kecemasan keluarga.
Berhubunglah.
Bantu keluarga dan sahabat untuk menghubungi Anda dalam keadaan darurat.
 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Salinan pasport. Salinan yang jelas mengimbas muka surat maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda dengan sekurang-kurangnya tempoh penginapan yang diminta dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat visa kosong. Asal dan Salinan. Sila JANGAN hantar pasport asal anda.

 • Gambar pasport. Dua foto terkini berwarna (saiz pasport Amerika), dengan latar belakang yang seragam dan jelas, lebih baik berwarna putih. Sila jangan menggunakan stapler atau pilihan lain selain gam untuk melekatkan foto ke borang.

 • Bukti kediaman. Status imigresen di Amerika Syarikat (tidak berkenaan untuk warganegara Amerika Syarikat): Kad Hijau, visa pelajar Amerika Syarikat yang sah, permit kerja (cap pada pasport) atau parole. Asal dan Salinan.

 • Kad Pelajar. Kad Pelajar dan/atau Lesen Memandu untuk membuktikan tempat tinggal sah mereka di bidang kuasa kami (Asal dan salinan).

 • Sijil Penerimaan. Sijil Asal Penerimaan dengan tandatangan dan cap, dikeluarkan di Sepanyol oleh mana-mana universiti atau sekolah yang berlesen, mengesahkan pendaftaran sebagai pelajar sepenuh masa, yang membawa kepada memperoleh ijazah atau sijil. Sijil tersebut mesti merangkumi: Nama program, tempoh (tarikh mula dan tamat), alamat, nombor telefon, nama orang yang bertanggungjawab terhadap program (sijil penerimaan mesti diserahkan dalam Bahasa Sepanyol).

 • Sokongan kewangan. Bukti sumber kewangan, sekurang-kurangnya $700 USD sebulan semasa tinggal. Bentuk yang diterima: Surat dari sekolah di Sepanyol yang menanggung tanggungjawab kewangan sepenuhnya semasa tinggal anda, bukti bantuan kewangan atau biasiswa, penyata bank peribadi, atau surat yang disahkan oleh notaris dari ibu bapa atau penjaga undang-undang yang menjamin sokongan. Arahan notarisasi boleh didapati di sini.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan awam atau swasta daripada syarikat insurans yang diiktiraf dan dibenarkan beroperasi di Sepanyol. Insurans tersebut harus meliputi semua risiko yang biasanya dilindungi untuk warganegara dan harus dipertahankan sepanjang tempoh pengesahan. Ia harus meliputi sekurang-kurangnya semua aktiviti bantuan pencegahan, diagnostik, rawatan, dan rehabilitasi yang dilakukan di pusat kesihatan atau pusat sosio-kesihatan, serta pengangkutan kesihatan yang mendesak.

 • Sijil Perubatan. Satu penyata doktor yang terkini, bertarikh tidak lebih daripada tiga bulan sebelum tarikh permohonan, dengan kepala surat doktor atau pusat perubatan, yang ditandatangani, dicop dan diterjemahkan ke dalam Bahasa Sepanyol.

 • Rekod Jenayah. Sijil rekod jenayah yang bertarikh tidak lebih dari tiga bulan sebelum tarikh permohonan, menyatakan bahawa pemohon tidak mempunyai rekod jenayah di negara-negara tempat tinggalnya selama lima tahun yang lalu. Tidak terpakai untuk pelajar di bawah 18 tahun. Asal dan Salinan.

 • Borang wajib sebelum memasuki negara. Borang yang anda akan isi mungkin akan diperiksa di sempadan Sepanyol sama ada anda telah mengisi borang ini atau tidak, dan jika anda tidak mengisi borang atau membuat kenyataan yang menyesatkan, anda mungkin menghadapi tindakan undang-undang dan pentadbiran.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Pasport asal. Pasport mestilah sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat untuk meninggalkan wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat kosong untuk visa.

 • Bukti Pekerjaan. (Perjanjian pekerjaan atau dokumen lain yang membuktikan bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi untuk majikan asing atau syarikat sendiri yang tidak berdaftar di Sepanyol), iaitu
  • kenyataan daripada majikan atau warganegara negara ketiga (sebagai bukti bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi), dan
  • kontrak pekerjaan atau kontrak perkhidmatan dengan majikan asing, atau
  • salinan pendaftaran syarikat sendiri dan bukti bahawa individu tersebut melakukan tugas-tugas tersebut melalui syarikat sendiri.

 • Bukti Sokongan Kewangan. Pelaburan awal dan bukti pendapatan pelaburan

 • Bukti Dana Cukup. Tunjukkan bukti mempunyai sumber kewangan yang mencukupi untuk menjalankan kerja/perniagaan anda. Gaji yang sama atau lebih tinggi (2x) daripada gaji minimum (SMI, atau Salario Mínimo Interprofesional).

 • Sijil Perubatan. Sijil perubatan daripada doktor yang menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai masalah perubatan serius yang membahayakan orang awam (masalah dalam tempoh tiga bulan yang lepas)

 • Insurans kesihatan. Proof of international health insurance (travel or private health insurance must cover the territory of Spain) with a minimum coverage of EUR 30,000, specifically covering travel to Schengen states is also required. The policy should cover all expenses for repatriation, emergency medical aid, and hospital treatment for the period of stay. Applicants can get a free quote and purchase valid travel insurance from our affiliate.

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Rekod Jenayah. Bukti bahawa beliau tidak pernah dihukum kesalahan jenayah di negara asalnya atau negara tempat tinggalnya selama lebih dari satu tahun sebelum tiba di Sepanyol.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap.

 • Salinan pasport. Satu salinan imbasan jelas halaman maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda. Pasport perlu sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat keluar dari wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 halaman visa kosong.

 • Gambar pasport. Satu gambar digital jenis pasport yang diambil dalam tempoh 6 bulan yang lalu. Ini boleh diambil menggunakan telefon bimbit di hadapan dinding putih, asalkan memenuhi piawaian gambar jenis pasport.

 • Bukti Pekerjaan. Memegang kontrak kerja yang sah di negara-negara di luar Romania. Bukti pekerjaan yang dilakukan di luar Romania dan dapat dilakukan, dikelola, atau diawasi menggunakan cara digital (laptop, internet, dll.)

 • Sijil Penggajian. Pekerjaan (sepenuh masa atau separuh masa) di luar Romania atau memiliki syarikat di luar Romania sekurang-kurangnya selama 3 tahun sebelum mengemukakan permohonan.

 • Surat pekerjaan. Salinan surat daripada majikan anda dengan kepala surat perniagaan, dengan butiran hubungan, tujuan dan tempoh perjalanan serta bahawa anda akan kembali ke pekerjaan semasa anda. Jika anda bekerja sendiri, sila sertakan salinan lesen perniagaan dan pengembalian cukai serta satu pernyataan yang menjelaskan tujuan tinggal pemohon di Romania.

 • Profil syarikat. Untuk pemilik perniagaan: Profil syarikat atau Memorandum yang menyatakan maklumat syarikat.

 • Pendaftaran perniagaan. Salinan Sijil Pendaftaran Syarikat atau pendaftaran perniagaan pemohon di negara asal (jika berkenaan)

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Bukti Sokongan Kewangan. Bukti pendapatan: Sediakan bukti pendapatan yang sah untuk enam bulan terakhir yang harus tiga kali ganda gaji kasar purata Romania sebanyak 6,095 LEI - hampir €3,700 atau $4,170 sebulan.

 • Bukti penginapan. Bukti penginapan yang menunjukkan bahawa anda mempunyai tempat tinggal di Romania.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan antarabangsa dengan perlindungan minimum EUR 30,000, khususnya untuk perjalanan ke negara-negara Schengen diperlukan. Polisi tersebut perlu meliputi semua kos pemulangan, bantuan perubatan kecemasan, dan rawatan hospital untuk tempoh tinggal. Pemohon boleh mendapatkan sebut harga percuma dan membeli insurans perjalanan yang sah dari rakan kongsi kami.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Salinan pasport. Salinan yang jelas mengimbas muka surat maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda dengan sekurang-kurangnya tempoh penginapan yang diminta dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat visa kosong. Asal dan Salinan. Sila JANGAN hantar pasport asal anda.

 • Gambar pasport. Dua foto terkini berwarna (saiz pasport Amerika), dengan latar belakang yang seragam dan jelas, lebih baik berwarna putih. Sila jangan menggunakan stapler atau pilihan lain selain gam untuk melekatkan foto ke borang.

 • Bukti kediaman. Status imigresen di Amerika Syarikat (tidak berkenaan untuk warganegara Amerika Syarikat): Kad Hijau, visa pelajar Amerika Syarikat yang sah, permit kerja (cap pada pasport) atau parole. Asal dan Salinan.

 • Kad Pelajar. Kad Pelajar dan/atau Lesen Memandu untuk membuktikan tempat tinggal sah mereka di bidang kuasa kami (Asal dan salinan).

 • Sijil Penerimaan. Sijil Asal Penerimaan dengan tandatangan dan cap, dikeluarkan di Sepanyol oleh mana-mana universiti atau sekolah yang berlesen, mengesahkan pendaftaran sebagai pelajar sepenuh masa, yang membawa kepada memperoleh ijazah atau sijil. Sijil tersebut mesti merangkumi: Nama program, tempoh (tarikh mula dan tamat), alamat, nombor telefon, nama orang yang bertanggungjawab terhadap program (sijil penerimaan mesti diserahkan dalam Bahasa Sepanyol).

 • Sokongan kewangan. Bukti sumber kewangan, sekurang-kurangnya $700 USD sebulan semasa tinggal. Bentuk yang diterima: Surat dari sekolah di Sepanyol yang menanggung tanggungjawab kewangan sepenuhnya semasa tinggal anda, bukti bantuan kewangan atau biasiswa, penyata bank peribadi, atau surat yang disahkan oleh notaris dari ibu bapa atau penjaga undang-undang yang menjamin sokongan. Arahan notarisasi boleh didapati di sini.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan awam atau swasta daripada syarikat insurans yang diiktiraf dan dibenarkan beroperasi di Sepanyol. Insurans tersebut harus meliputi semua risiko yang biasanya dilindungi untuk warganegara dan harus dipertahankan sepanjang tempoh pengesahan. Ia harus meliputi sekurang-kurangnya semua aktiviti bantuan pencegahan, diagnostik, rawatan, dan rehabilitasi yang dilakukan di pusat kesihatan atau pusat sosio-kesihatan, serta pengangkutan kesihatan yang mendesak.

 • Sijil Perubatan. Satu penyata doktor yang terkini, bertarikh tidak lebih daripada tiga bulan sebelum tarikh permohonan, dengan kepala surat doktor atau pusat perubatan, yang ditandatangani, dicop dan diterjemahkan ke dalam Bahasa Sepanyol.

 • Rekod Jenayah. Sijil rekod jenayah yang bertarikh tidak lebih dari tiga bulan sebelum tarikh permohonan, menyatakan bahawa pemohon tidak mempunyai rekod jenayah di negara-negara tempat tinggalnya selama lima tahun yang lalu. Tidak terpakai untuk pelajar di bawah 18 tahun. Asal dan Salinan.

 • Borang wajib sebelum memasuki negara. Borang yang anda akan isi mungkin akan diperiksa di sempadan Sepanyol sama ada anda telah mengisi borang ini atau tidak, dan jika anda tidak mengisi borang atau membuat kenyataan yang menyesatkan, anda mungkin menghadapi tindakan undang-undang dan pentadbiran.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Pasport asal. Pasport mestilah sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat untuk meninggalkan wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat kosong untuk visa.

 • Bukti Pekerjaan. (Perjanjian pekerjaan atau dokumen lain yang membuktikan bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi untuk majikan asing atau syarikat sendiri yang tidak berdaftar di Sepanyol), iaitu
  • kenyataan daripada majikan atau warganegara negara ketiga (sebagai bukti bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi), dan
  • kontrak pekerjaan atau kontrak perkhidmatan dengan majikan asing, atau
  • salinan pendaftaran syarikat sendiri dan bukti bahawa individu tersebut melakukan tugas-tugas tersebut melalui syarikat sendiri.

 • Bukti Sokongan Kewangan. Pelaburan awal dan bukti pendapatan pelaburan

 • Bukti Dana Cukup. Tunjukkan bukti mempunyai sumber kewangan yang mencukupi untuk menjalankan kerja/perniagaan anda. Gaji yang sama atau lebih tinggi (2x) daripada gaji minimum (SMI, atau Salario Mínimo Interprofesional).

 • Sijil Perubatan. Sijil perubatan daripada doktor yang menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai masalah perubatan serius yang membahayakan orang awam (masalah dalam tempoh tiga bulan yang lepas)

 • Insurans kesihatan. Proof of international health insurance (travel or private health insurance must cover the territory of Spain) with a minimum coverage of EUR 30,000, specifically covering travel to Schengen states is also required. The policy should cover all expenses for repatriation, emergency medical aid, and hospital treatment for the period of stay. Applicants can get a free quote and purchase valid travel insurance from our affiliate.

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Rekod Jenayah. Bukti bahawa beliau tidak pernah dihukum kesalahan jenayah di negara asalnya atau negara tempat tinggalnya selama lebih dari satu tahun sebelum tiba di Sepanyol.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap.

 • Salinan pasport. Satu salinan imbasan jelas halaman maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda. Pasport perlu sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat keluar dari wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 halaman visa kosong.

 • Gambar pasport. Satu gambar digital jenis pasport yang diambil dalam tempoh 6 bulan yang lalu. Ini boleh diambil menggunakan telefon bimbit di hadapan dinding putih, asalkan memenuhi piawaian gambar jenis pasport.

 • Bukti Pekerjaan. Memegang kontrak kerja yang sah di negara-negara di luar Romania. Bukti pekerjaan yang dilakukan di luar Romania dan dapat dilakukan, dikelola, atau diawasi menggunakan cara digital (laptop, internet, dll.)

 • Sijil Penggajian. Pekerjaan (sepenuh masa atau separuh masa) di luar Romania atau memiliki syarikat di luar Romania sekurang-kurangnya selama 3 tahun sebelum mengemukakan permohonan.

 • Surat pekerjaan. Salinan surat daripada majikan anda dengan kepala surat perniagaan, dengan butiran hubungan, tujuan dan tempoh perjalanan serta bahawa anda akan kembali ke pekerjaan semasa anda. Jika anda bekerja sendiri, sila sertakan salinan lesen perniagaan dan pengembalian cukai serta satu pernyataan yang menjelaskan tujuan tinggal pemohon di Romania.

 • Profil syarikat. Untuk pemilik perniagaan: Profil syarikat atau Memorandum yang menyatakan maklumat syarikat.

 • Pendaftaran perniagaan. Salinan Sijil Pendaftaran Syarikat atau pendaftaran perniagaan pemohon di negara asal (jika berkenaan)

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Bukti Sokongan Kewangan. Bukti pendapatan: Sediakan bukti pendapatan yang sah untuk enam bulan terakhir yang harus tiga kali ganda gaji kasar purata Romania sebanyak 6,095 LEI - hampir €3,700 atau $4,170 sebulan.

 • Bukti penginapan. Bukti penginapan yang menunjukkan bahawa anda mempunyai tempat tinggal di Romania.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan antarabangsa dengan perlindungan minimum EUR 30,000, khususnya untuk perjalanan ke negara-negara Schengen diperlukan. Polisi tersebut perlu meliputi semua kos pemulangan, bantuan perubatan kecemasan, dan rawatan hospital untuk tempoh tinggal. Pemohon boleh mendapatkan sebut harga percuma dan membeli insurans perjalanan yang sah dari rakan kongsi kami.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Salinan pasport. Salinan yang jelas mengimbas muka surat maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda dengan sekurang-kurangnya tempoh penginapan yang diminta dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat visa kosong. Asal dan Salinan. Sila JANGAN hantar pasport asal anda.

 • Gambar pasport. Dua foto terkini berwarna (saiz pasport Amerika), dengan latar belakang yang seragam dan jelas, lebih baik berwarna putih. Sila jangan menggunakan stapler atau pilihan lain selain gam untuk melekatkan foto ke borang.

 • Bukti kediaman. Status imigresen di Amerika Syarikat (tidak berkenaan untuk warganegara Amerika Syarikat): Kad Hijau, visa pelajar Amerika Syarikat yang sah, permit kerja (cap pada pasport) atau parole. Asal dan Salinan.

 • Kad Pelajar. Kad Pelajar dan/atau Lesen Memandu untuk membuktikan tempat tinggal sah mereka di bidang kuasa kami (Asal dan salinan).

 • Sijil Penerimaan. Sijil Asal Penerimaan dengan tandatangan dan cap, dikeluarkan di Sepanyol oleh mana-mana universiti atau sekolah yang berlesen, mengesahkan pendaftaran sebagai pelajar sepenuh masa, yang membawa kepada memperoleh ijazah atau sijil. Sijil tersebut mesti merangkumi: Nama program, tempoh (tarikh mula dan tamat), alamat, nombor telefon, nama orang yang bertanggungjawab terhadap program (sijil penerimaan mesti diserahkan dalam Bahasa Sepanyol).

 • Sokongan kewangan. Bukti sumber kewangan, sekurang-kurangnya $700 USD sebulan semasa tinggal. Bentuk yang diterima: Surat dari sekolah di Sepanyol yang menanggung tanggungjawab kewangan sepenuhnya semasa tinggal anda, bukti bantuan kewangan atau biasiswa, penyata bank peribadi, atau surat yang disahkan oleh notaris dari ibu bapa atau penjaga undang-undang yang menjamin sokongan. Arahan notarisasi boleh didapati di sini.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan awam atau swasta daripada syarikat insurans yang diiktiraf dan dibenarkan beroperasi di Sepanyol. Insurans tersebut harus meliputi semua risiko yang biasanya dilindungi untuk warganegara dan harus dipertahankan sepanjang tempoh pengesahan. Ia harus meliputi sekurang-kurangnya semua aktiviti bantuan pencegahan, diagnostik, rawatan, dan rehabilitasi yang dilakukan di pusat kesihatan atau pusat sosio-kesihatan, serta pengangkutan kesihatan yang mendesak.

 • Sijil Perubatan. Satu penyata doktor yang terkini, bertarikh tidak lebih daripada tiga bulan sebelum tarikh permohonan, dengan kepala surat doktor atau pusat perubatan, yang ditandatangani, dicop dan diterjemahkan ke dalam Bahasa Sepanyol.

 • Rekod Jenayah. Sijil rekod jenayah yang bertarikh tidak lebih dari tiga bulan sebelum tarikh permohonan, menyatakan bahawa pemohon tidak mempunyai rekod jenayah di negara-negara tempat tinggalnya selama lima tahun yang lalu. Tidak terpakai untuk pelajar di bawah 18 tahun. Asal dan Salinan.

 • Borang wajib sebelum memasuki negara. Borang yang anda akan isi mungkin akan diperiksa di sempadan Sepanyol sama ada anda telah mengisi borang ini atau tidak, dan jika anda tidak mengisi borang atau membuat kenyataan yang menyesatkan, anda mungkin menghadapi tindakan undang-undang dan pentadbiran.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Pasport asal. Pasport mestilah sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat untuk meninggalkan wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat kosong untuk visa.

 • Bukti Pekerjaan. (Perjanjian pekerjaan atau dokumen lain yang membuktikan bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi untuk majikan asing atau syarikat sendiri yang tidak berdaftar di Sepanyol), iaitu
  • kenyataan daripada majikan atau warganegara negara ketiga (sebagai bukti bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi), dan
  • kontrak pekerjaan atau kontrak perkhidmatan dengan majikan asing, atau
  • salinan pendaftaran syarikat sendiri dan bukti bahawa individu tersebut melakukan tugas-tugas tersebut melalui syarikat sendiri.

 • Bukti Sokongan Kewangan. Pelaburan awal dan bukti pendapatan pelaburan

 • Bukti Dana Cukup. Tunjukkan bukti mempunyai sumber kewangan yang mencukupi untuk menjalankan kerja/perniagaan anda. Gaji yang sama atau lebih tinggi (2x) daripada gaji minimum (SMI, atau Salario Mínimo Interprofesional).

 • Sijil Perubatan. Sijil perubatan daripada doktor yang menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai masalah perubatan serius yang membahayakan orang awam (masalah dalam tempoh tiga bulan yang lepas)

 • Insurans kesihatan. Proof of international health insurance (travel or private health insurance must cover the territory of Spain) with a minimum coverage of EUR 30,000, specifically covering travel to Schengen states is also required. The policy should cover all expenses for repatriation, emergency medical aid, and hospital treatment for the period of stay. Applicants can get a free quote and purchase valid travel insurance from our affiliate.

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Rekod Jenayah. Bukti bahawa beliau tidak pernah dihukum kesalahan jenayah di negara asalnya atau negara tempat tinggalnya selama lebih dari satu tahun sebelum tiba di Sepanyol.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap.

 • Salinan pasport. Satu salinan imbasan jelas halaman maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda. Pasport perlu sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat keluar dari wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 halaman visa kosong.

 • Gambar pasport. Satu gambar digital jenis pasport yang diambil dalam tempoh 6 bulan yang lalu. Ini boleh diambil menggunakan telefon bimbit di hadapan dinding putih, asalkan memenuhi piawaian gambar jenis pasport.

 • Bukti Pekerjaan. Memegang kontrak kerja yang sah di negara-negara di luar Romania. Bukti pekerjaan yang dilakukan di luar Romania dan dapat dilakukan, dikelola, atau diawasi menggunakan cara digital (laptop, internet, dll.)

 • Sijil Penggajian. Pekerjaan (sepenuh masa atau separuh masa) di luar Romania atau memiliki syarikat di luar Romania sekurang-kurangnya selama 3 tahun sebelum mengemukakan permohonan.

 • Surat pekerjaan. Salinan surat daripada majikan anda dengan kepala surat perniagaan, dengan butiran hubungan, tujuan dan tempoh perjalanan serta bahawa anda akan kembali ke pekerjaan semasa anda. Jika anda bekerja sendiri, sila sertakan salinan lesen perniagaan dan pengembalian cukai serta satu pernyataan yang menjelaskan tujuan tinggal pemohon di Romania.

 • Profil syarikat. Untuk pemilik perniagaan: Profil syarikat atau Memorandum yang menyatakan maklumat syarikat.

 • Pendaftaran perniagaan. Salinan Sijil Pendaftaran Syarikat atau pendaftaran perniagaan pemohon di negara asal (jika berkenaan)

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Bukti Sokongan Kewangan. Bukti pendapatan: Sediakan bukti pendapatan yang sah untuk enam bulan terakhir yang harus tiga kali ganda gaji kasar purata Romania sebanyak 6,095 LEI - hampir €3,700 atau $4,170 sebulan.

 • Bukti penginapan. Bukti penginapan yang menunjukkan bahawa anda mempunyai tempat tinggal di Romania.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan antarabangsa dengan perlindungan minimum EUR 30,000, khususnya untuk perjalanan ke negara-negara Schengen diperlukan. Polisi tersebut perlu meliputi semua kos pemulangan, bantuan perubatan kecemasan, dan rawatan hospital untuk tempoh tinggal. Pemohon boleh mendapatkan sebut harga percuma dan membeli insurans perjalanan yang sah dari rakan kongsi kami.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Salinan pasport. Salinan yang jelas mengimbas muka surat maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda dengan sekurang-kurangnya tempoh penginapan yang diminta dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat visa kosong. Asal dan Salinan. Sila JANGAN hantar pasport asal anda.

 • Gambar pasport. Dua foto terkini berwarna (saiz pasport Amerika), dengan latar belakang yang seragam dan jelas, lebih baik berwarna putih. Sila jangan menggunakan stapler atau pilihan lain selain gam untuk melekatkan foto ke borang.

 • Bukti kediaman. Status imigresen di Amerika Syarikat (tidak berkenaan untuk warganegara Amerika Syarikat): Kad Hijau, visa pelajar Amerika Syarikat yang sah, permit kerja (cap pada pasport) atau parole. Asal dan Salinan.

 • Kad Pelajar. Kad Pelajar dan/atau Lesen Memandu untuk membuktikan tempat tinggal sah mereka di bidang kuasa kami (Asal dan salinan).

 • Sijil Penerimaan. Sijil Asal Penerimaan dengan tandatangan dan cap, dikeluarkan di Sepanyol oleh mana-mana universiti atau sekolah yang berlesen, mengesahkan pendaftaran sebagai pelajar sepenuh masa, yang membawa kepada memperoleh ijazah atau sijil. Sijil tersebut mesti merangkumi: Nama program, tempoh (tarikh mula dan tamat), alamat, nombor telefon, nama orang yang bertanggungjawab terhadap program (sijil penerimaan mesti diserahkan dalam Bahasa Sepanyol).

 • Sokongan kewangan. Bukti sumber kewangan, sekurang-kurangnya $700 USD sebulan semasa tinggal. Bentuk yang diterima: Surat dari sekolah di Sepanyol yang menanggung tanggungjawab kewangan sepenuhnya semasa tinggal anda, bukti bantuan kewangan atau biasiswa, penyata bank peribadi, atau surat yang disahkan oleh notaris dari ibu bapa atau penjaga undang-undang yang menjamin sokongan. Arahan notarisasi boleh didapati di sini.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan awam atau swasta daripada syarikat insurans yang diiktiraf dan dibenarkan beroperasi di Sepanyol. Insurans tersebut harus meliputi semua risiko yang biasanya dilindungi untuk warganegara dan harus dipertahankan sepanjang tempoh pengesahan. Ia harus meliputi sekurang-kurangnya semua aktiviti bantuan pencegahan, diagnostik, rawatan, dan rehabilitasi yang dilakukan di pusat kesihatan atau pusat sosio-kesihatan, serta pengangkutan kesihatan yang mendesak.

 • Sijil Perubatan. Satu penyata doktor yang terkini, bertarikh tidak lebih daripada tiga bulan sebelum tarikh permohonan, dengan kepala surat doktor atau pusat perubatan, yang ditandatangani, dicop dan diterjemahkan ke dalam Bahasa Sepanyol.

 • Rekod Jenayah. Sijil rekod jenayah yang bertarikh tidak lebih dari tiga bulan sebelum tarikh permohonan, menyatakan bahawa pemohon tidak mempunyai rekod jenayah di negara-negara tempat tinggalnya selama lima tahun yang lalu. Tidak terpakai untuk pelajar di bawah 18 tahun. Asal dan Salinan.

 • Borang wajib sebelum memasuki negara. Borang yang anda akan isi mungkin akan diperiksa di sempadan Sepanyol sama ada anda telah mengisi borang ini atau tidak, dan jika anda tidak mengisi borang atau membuat kenyataan yang menyesatkan, anda mungkin menghadapi tindakan undang-undang dan pentadbiran.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Pasport asal. Pasport mestilah sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat untuk meninggalkan wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat kosong untuk visa.

 • Bukti Pekerjaan. (Perjanjian pekerjaan atau dokumen lain yang membuktikan bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi untuk majikan asing atau syarikat sendiri yang tidak berdaftar di Sepanyol), iaitu
  • kenyataan daripada majikan atau warganegara negara ketiga (sebagai bukti bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi), dan
  • kontrak pekerjaan atau kontrak perkhidmatan dengan majikan asing, atau
  • salinan pendaftaran syarikat sendiri dan bukti bahawa individu tersebut melakukan tugas-tugas tersebut melalui syarikat sendiri.

 • Bukti Sokongan Kewangan. Pelaburan awal dan bukti pendapatan pelaburan

 • Bukti Dana Cukup. Tunjukkan bukti mempunyai sumber kewangan yang mencukupi untuk menjalankan kerja/perniagaan anda. Gaji yang sama atau lebih tinggi (2x) daripada gaji minimum (SMI, atau Salario Mínimo Interprofesional).

 • Sijil Perubatan. Sijil perubatan daripada doktor yang menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai masalah perubatan serius yang membahayakan orang awam (masalah dalam tempoh tiga bulan yang lepas)

 • Insurans kesihatan. Proof of international health insurance (travel or private health insurance must cover the territory of Spain) with a minimum coverage of EUR 30,000, specifically covering travel to Schengen states is also required. The policy should cover all expenses for repatriation, emergency medical aid, and hospital treatment for the period of stay. Applicants can get a free quote and purchase valid travel insurance from our affiliate.

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Rekod Jenayah. Bukti bahawa beliau tidak pernah dihukum kesalahan jenayah di negara asalnya atau negara tempat tinggalnya selama lebih dari satu tahun sebelum tiba di Sepanyol.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap.

 • Salinan pasport. Satu salinan imbasan jelas halaman maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda. Pasport perlu sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat keluar dari wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 halaman visa kosong.

 • Gambar pasport. Satu gambar digital jenis pasport yang diambil dalam tempoh 6 bulan yang lalu. Ini boleh diambil menggunakan telefon bimbit di hadapan dinding putih, asalkan memenuhi piawaian gambar jenis pasport.

 • Bukti Pekerjaan. Memegang kontrak kerja yang sah di negara-negara di luar Romania. Bukti pekerjaan yang dilakukan di luar Romania dan dapat dilakukan, dikelola, atau diawasi menggunakan cara digital (laptop, internet, dll.)

 • Sijil Penggajian. Pekerjaan (sepenuh masa atau separuh masa) di luar Romania atau memiliki syarikat di luar Romania sekurang-kurangnya selama 3 tahun sebelum mengemukakan permohonan.

 • Surat pekerjaan. Salinan surat daripada majikan anda dengan kepala surat perniagaan, dengan butiran hubungan, tujuan dan tempoh perjalanan serta bahawa anda akan kembali ke pekerjaan semasa anda. Jika anda bekerja sendiri, sila sertakan salinan lesen perniagaan dan pengembalian cukai serta satu pernyataan yang menjelaskan tujuan tinggal pemohon di Romania.

 • Profil syarikat. Untuk pemilik perniagaan: Profil syarikat atau Memorandum yang menyatakan maklumat syarikat.

 • Pendaftaran perniagaan. Salinan Sijil Pendaftaran Syarikat atau pendaftaran perniagaan pemohon di negara asal (jika berkenaan)

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Bukti Sokongan Kewangan. Bukti pendapatan: Sediakan bukti pendapatan yang sah untuk enam bulan terakhir yang harus tiga kali ganda gaji kasar purata Romania sebanyak 6,095 LEI - hampir €3,700 atau $4,170 sebulan.

 • Bukti penginapan. Bukti penginapan yang menunjukkan bahawa anda mempunyai tempat tinggal di Romania.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan antarabangsa dengan perlindungan minimum EUR 30,000, khususnya untuk perjalanan ke negara-negara Schengen diperlukan. Polisi tersebut perlu meliputi semua kos pemulangan, bantuan perubatan kecemasan, dan rawatan hospital untuk tempoh tinggal. Pemohon boleh mendapatkan sebut harga percuma dan membeli insurans perjalanan yang sah dari rakan kongsi kami.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Salinan pasport. Salinan yang jelas mengimbas muka surat maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda dengan sekurang-kurangnya tempoh penginapan yang diminta dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat visa kosong. Asal dan Salinan. Sila JANGAN hantar pasport asal anda.

 • Gambar pasport. Dua foto terkini berwarna (saiz pasport Amerika), dengan latar belakang yang seragam dan jelas, lebih baik berwarna putih. Sila jangan menggunakan stapler atau pilihan lain selain gam untuk melekatkan foto ke borang.

 • Bukti kediaman. Status imigresen di Amerika Syarikat (tidak berkenaan untuk warganegara Amerika Syarikat): Kad Hijau, visa pelajar Amerika Syarikat yang sah, permit kerja (cap pada pasport) atau parole. Asal dan Salinan.

 • Kad Pelajar. Kad Pelajar dan/atau Lesen Memandu untuk membuktikan tempat tinggal sah mereka di bidang kuasa kami (Asal dan salinan).

 • Sijil Penerimaan. Sijil Asal Penerimaan dengan tandatangan dan cap, dikeluarkan di Sepanyol oleh mana-mana universiti atau sekolah yang berlesen, mengesahkan pendaftaran sebagai pelajar sepenuh masa, yang membawa kepada memperoleh ijazah atau sijil. Sijil tersebut mesti merangkumi: Nama program, tempoh (tarikh mula dan tamat), alamat, nombor telefon, nama orang yang bertanggungjawab terhadap program (sijil penerimaan mesti diserahkan dalam Bahasa Sepanyol).

 • Sokongan kewangan. Bukti sumber kewangan, sekurang-kurangnya $700 USD sebulan semasa tinggal. Bentuk yang diterima: Surat dari sekolah di Sepanyol yang menanggung tanggungjawab kewangan sepenuhnya semasa tinggal anda, bukti bantuan kewangan atau biasiswa, penyata bank peribadi, atau surat yang disahkan oleh notaris dari ibu bapa atau penjaga undang-undang yang menjamin sokongan. Arahan notarisasi boleh didapati di sini.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan awam atau swasta daripada syarikat insurans yang diiktiraf dan dibenarkan beroperasi di Sepanyol. Insurans tersebut harus meliputi semua risiko yang biasanya dilindungi untuk warganegara dan harus dipertahankan sepanjang tempoh pengesahan. Ia harus meliputi sekurang-kurangnya semua aktiviti bantuan pencegahan, diagnostik, rawatan, dan rehabilitasi yang dilakukan di pusat kesihatan atau pusat sosio-kesihatan, serta pengangkutan kesihatan yang mendesak.

 • Sijil Perubatan. Satu penyata doktor yang terkini, bertarikh tidak lebih daripada tiga bulan sebelum tarikh permohonan, dengan kepala surat doktor atau pusat perubatan, yang ditandatangani, dicop dan diterjemahkan ke dalam Bahasa Sepanyol.

 • Rekod Jenayah. Sijil rekod jenayah yang bertarikh tidak lebih dari tiga bulan sebelum tarikh permohonan, menyatakan bahawa pemohon tidak mempunyai rekod jenayah di negara-negara tempat tinggalnya selama lima tahun yang lalu. Tidak terpakai untuk pelajar di bawah 18 tahun. Asal dan Salinan.

 • Borang wajib sebelum memasuki negara. Borang yang anda akan isi mungkin akan diperiksa di sempadan Sepanyol sama ada anda telah mengisi borang ini atau tidak, dan jika anda tidak mengisi borang atau membuat kenyataan yang menyesatkan, anda mungkin menghadapi tindakan undang-undang dan pentadbiran.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Pasport asal. Pasport mestilah sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat untuk meninggalkan wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat kosong untuk visa.

 • Bukti Pekerjaan. (Perjanjian pekerjaan atau dokumen lain yang membuktikan bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi untuk majikan asing atau syarikat sendiri yang tidak berdaftar di Sepanyol), iaitu
  • kenyataan daripada majikan atau warganegara negara ketiga (sebagai bukti bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi), dan
  • kontrak pekerjaan atau kontrak perkhidmatan dengan majikan asing, atau
  • salinan pendaftaran syarikat sendiri dan bukti bahawa individu tersebut melakukan tugas-tugas tersebut melalui syarikat sendiri.

 • Bukti Sokongan Kewangan. Pelaburan awal dan bukti pendapatan pelaburan

 • Bukti Dana Cukup. Tunjukkan bukti mempunyai sumber kewangan yang mencukupi untuk menjalankan kerja/perniagaan anda. Gaji yang sama atau lebih tinggi (2x) daripada gaji minimum (SMI, atau Salario Mínimo Interprofesional).

 • Sijil Perubatan. Sijil perubatan daripada doktor yang menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai masalah perubatan serius yang membahayakan orang awam (masalah dalam tempoh tiga bulan yang lepas)

 • Insurans kesihatan. Proof of international health insurance (travel or private health insurance must cover the territory of Spain) with a minimum coverage of EUR 30,000, specifically covering travel to Schengen states is also required. The policy should cover all expenses for repatriation, emergency medical aid, and hospital treatment for the period of stay. Applicants can get a free quote and purchase valid travel insurance from our affiliate.

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Rekod Jenayah. Bukti bahawa beliau tidak pernah dihukum kesalahan jenayah di negara asalnya atau negara tempat tinggalnya selama lebih dari satu tahun sebelum tiba di Sepanyol.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap.

 • Salinan pasport. Satu salinan imbasan jelas halaman maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda. Pasport perlu sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat keluar dari wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 halaman visa kosong.

 • Gambar pasport. Satu gambar digital jenis pasport yang diambil dalam tempoh 6 bulan yang lalu. Ini boleh diambil menggunakan telefon bimbit di hadapan dinding putih, asalkan memenuhi piawaian gambar jenis pasport.

 • Bukti Pekerjaan. Memegang kontrak kerja yang sah di negara-negara di luar Romania. Bukti pekerjaan yang dilakukan di luar Romania dan dapat dilakukan, dikelola, atau diawasi menggunakan cara digital (laptop, internet, dll.)

 • Sijil Penggajian. Pekerjaan (sepenuh masa atau separuh masa) di luar Romania atau memiliki syarikat di luar Romania sekurang-kurangnya selama 3 tahun sebelum mengemukakan permohonan.

 • Surat pekerjaan. Salinan surat daripada majikan anda dengan kepala surat perniagaan, dengan butiran hubungan, tujuan dan tempoh perjalanan serta bahawa anda akan kembali ke pekerjaan semasa anda. Jika anda bekerja sendiri, sila sertakan salinan lesen perniagaan dan pengembalian cukai serta satu pernyataan yang menjelaskan tujuan tinggal pemohon di Romania.

 • Profil syarikat. Untuk pemilik perniagaan: Profil syarikat atau Memorandum yang menyatakan maklumat syarikat.

 • Pendaftaran perniagaan. Salinan Sijil Pendaftaran Syarikat atau pendaftaran perniagaan pemohon di negara asal (jika berkenaan)

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Bukti Sokongan Kewangan. Bukti pendapatan: Sediakan bukti pendapatan yang sah untuk enam bulan terakhir yang harus tiga kali ganda gaji kasar purata Romania sebanyak 6,095 LEI - hampir €3,700 atau $4,170 sebulan.

 • Bukti penginapan. Bukti penginapan yang menunjukkan bahawa anda mempunyai tempat tinggal di Romania.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan antarabangsa dengan perlindungan minimum EUR 30,000, khususnya untuk perjalanan ke negara-negara Schengen diperlukan. Polisi tersebut perlu meliputi semua kos pemulangan, bantuan perubatan kecemasan, dan rawatan hospital untuk tempoh tinggal. Pemohon boleh mendapatkan sebut harga percuma dan membeli insurans perjalanan yang sah dari rakan kongsi kami.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Salinan pasport. Salinan yang jelas mengimbas muka surat maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda dengan sekurang-kurangnya tempoh penginapan yang diminta dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat visa kosong. Asal dan Salinan. Sila JANGAN hantar pasport asal anda.

 • Gambar pasport. Dua foto terkini berwarna (saiz pasport Amerika), dengan latar belakang yang seragam dan jelas, lebih baik berwarna putih. Sila jangan menggunakan stapler atau pilihan lain selain gam untuk melekatkan foto ke borang.

 • Bukti kediaman. Status imigresen di Amerika Syarikat (tidak berkenaan untuk warganegara Amerika Syarikat): Kad Hijau, visa pelajar Amerika Syarikat yang sah, permit kerja (cap pada pasport) atau parole. Asal dan Salinan.

 • Kad Pelajar. Kad Pelajar dan/atau Lesen Memandu untuk membuktikan tempat tinggal sah mereka di bidang kuasa kami (Asal dan salinan).

 • Sijil Penerimaan. Sijil Asal Penerimaan dengan tandatangan dan cap, dikeluarkan di Sepanyol oleh mana-mana universiti atau sekolah yang berlesen, mengesahkan pendaftaran sebagai pelajar sepenuh masa, yang membawa kepada memperoleh ijazah atau sijil. Sijil tersebut mesti merangkumi: Nama program, tempoh (tarikh mula dan tamat), alamat, nombor telefon, nama orang yang bertanggungjawab terhadap program (sijil penerimaan mesti diserahkan dalam Bahasa Sepanyol).

 • Sokongan kewangan. Bukti sumber kewangan, sekurang-kurangnya $700 USD sebulan semasa tinggal. Bentuk yang diterima: Surat dari sekolah di Sepanyol yang menanggung tanggungjawab kewangan sepenuhnya semasa tinggal anda, bukti bantuan kewangan atau biasiswa, penyata bank peribadi, atau surat yang disahkan oleh notaris dari ibu bapa atau penjaga undang-undang yang menjamin sokongan. Arahan notarisasi boleh didapati di sini.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan awam atau swasta daripada syarikat insurans yang diiktiraf dan dibenarkan beroperasi di Sepanyol. Insurans tersebut harus meliputi semua risiko yang biasanya dilindungi untuk warganegara dan harus dipertahankan sepanjang tempoh pengesahan. Ia harus meliputi sekurang-kurangnya semua aktiviti bantuan pencegahan, diagnostik, rawatan, dan rehabilitasi yang dilakukan di pusat kesihatan atau pusat sosio-kesihatan, serta pengangkutan kesihatan yang mendesak.

 • Sijil Perubatan. Satu penyata doktor yang terkini, bertarikh tidak lebih daripada tiga bulan sebelum tarikh permohonan, dengan kepala surat doktor atau pusat perubatan, yang ditandatangani, dicop dan diterjemahkan ke dalam Bahasa Sepanyol.

 • Rekod Jenayah. Sijil rekod jenayah yang bertarikh tidak lebih dari tiga bulan sebelum tarikh permohonan, menyatakan bahawa pemohon tidak mempunyai rekod jenayah di negara-negara tempat tinggalnya selama lima tahun yang lalu. Tidak terpakai untuk pelajar di bawah 18 tahun. Asal dan Salinan.

 • Borang wajib sebelum memasuki negara. Borang yang anda akan isi mungkin akan diperiksa di sempadan Sepanyol sama ada anda telah mengisi borang ini atau tidak, dan jika anda tidak mengisi borang atau membuat kenyataan yang menyesatkan, anda mungkin menghadapi tindakan undang-undang dan pentadbiran.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Pasport asal. Pasport mestilah sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat untuk meninggalkan wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat kosong untuk visa.

 • Bukti Pekerjaan. (Perjanjian pekerjaan atau dokumen lain yang membuktikan bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi untuk majikan asing atau syarikat sendiri yang tidak berdaftar di Sepanyol), iaitu
  • kenyataan daripada majikan atau warganegara negara ketiga (sebagai bukti bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi), dan
  • kontrak pekerjaan atau kontrak perkhidmatan dengan majikan asing, atau
  • salinan pendaftaran syarikat sendiri dan bukti bahawa individu tersebut melakukan tugas-tugas tersebut melalui syarikat sendiri.

 • Bukti Sokongan Kewangan. Pelaburan awal dan bukti pendapatan pelaburan

 • Bukti Dana Cukup. Tunjukkan bukti mempunyai sumber kewangan yang mencukupi untuk menjalankan kerja/perniagaan anda. Gaji yang sama atau lebih tinggi (2x) daripada gaji minimum (SMI, atau Salario Mínimo Interprofesional).

 • Sijil Perubatan. Sijil perubatan daripada doktor yang menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai masalah perubatan serius yang membahayakan orang awam (masalah dalam tempoh tiga bulan yang lepas)

 • Insurans kesihatan. Proof of international health insurance (travel or private health insurance must cover the territory of Spain) with a minimum coverage of EUR 30,000, specifically covering travel to Schengen states is also required. The policy should cover all expenses for repatriation, emergency medical aid, and hospital treatment for the period of stay. Applicants can get a free quote and purchase valid travel insurance from our affiliate.

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Rekod Jenayah. Bukti bahawa beliau tidak pernah dihukum kesalahan jenayah di negara asalnya atau negara tempat tinggalnya selama lebih dari satu tahun sebelum tiba di Sepanyol.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap.

 • Salinan pasport. Satu salinan imbasan jelas halaman maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda. Pasport perlu sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat keluar dari wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 halaman visa kosong.

 • Gambar pasport. Satu gambar digital jenis pasport yang diambil dalam tempoh 6 bulan yang lalu. Ini boleh diambil menggunakan telefon bimbit di hadapan dinding putih, asalkan memenuhi piawaian gambar jenis pasport.

 • Bukti Pekerjaan. Memegang kontrak kerja yang sah di negara-negara di luar Romania. Bukti pekerjaan yang dilakukan di luar Romania dan dapat dilakukan, dikelola, atau diawasi menggunakan cara digital (laptop, internet, dll.)

 • Sijil Penggajian. Pekerjaan (sepenuh masa atau separuh masa) di luar Romania atau memiliki syarikat di luar Romania sekurang-kurangnya selama 3 tahun sebelum mengemukakan permohonan.

 • Surat pekerjaan. Salinan surat daripada majikan anda dengan kepala surat perniagaan, dengan butiran hubungan, tujuan dan tempoh perjalanan serta bahawa anda akan kembali ke pekerjaan semasa anda. Jika anda bekerja sendiri, sila sertakan salinan lesen perniagaan dan pengembalian cukai serta satu pernyataan yang menjelaskan tujuan tinggal pemohon di Romania.

 • Profil syarikat. Untuk pemilik perniagaan: Profil syarikat atau Memorandum yang menyatakan maklumat syarikat.

 • Pendaftaran perniagaan. Salinan Sijil Pendaftaran Syarikat atau pendaftaran perniagaan pemohon di negara asal (jika berkenaan)

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Bukti Sokongan Kewangan. Bukti pendapatan: Sediakan bukti pendapatan yang sah untuk enam bulan terakhir yang harus tiga kali ganda gaji kasar purata Romania sebanyak 6,095 LEI - hampir €3,700 atau $4,170 sebulan.

 • Bukti penginapan. Bukti penginapan yang menunjukkan bahawa anda mempunyai tempat tinggal di Romania.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan antarabangsa dengan perlindungan minimum EUR 30,000, khususnya untuk perjalanan ke negara-negara Schengen diperlukan. Polisi tersebut perlu meliputi semua kos pemulangan, bantuan perubatan kecemasan, dan rawatan hospital untuk tempoh tinggal. Pemohon boleh mendapatkan sebut harga percuma dan membeli insurans perjalanan yang sah dari rakan kongsi kami.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Salinan pasport. Salinan yang jelas mengimbas muka surat maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda dengan sekurang-kurangnya tempoh penginapan yang diminta dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat visa kosong. Asal dan Salinan. Sila JANGAN hantar pasport asal anda.

 • Gambar pasport. Dua foto terkini berwarna (saiz pasport Amerika), dengan latar belakang yang seragam dan jelas, lebih baik berwarna putih. Sila jangan menggunakan stapler atau pilihan lain selain gam untuk melekatkan foto ke borang.

 • Bukti kediaman. Status imigresen di Amerika Syarikat (tidak berkenaan untuk warganegara Amerika Syarikat): Kad Hijau, visa pelajar Amerika Syarikat yang sah, permit kerja (cap pada pasport) atau parole. Asal dan Salinan.

 • Kad Pelajar. Kad Pelajar dan/atau Lesen Memandu untuk membuktikan tempat tinggal sah mereka di bidang kuasa kami (Asal dan salinan).

 • Sijil Penerimaan. Sijil Asal Penerimaan dengan tandatangan dan cap, dikeluarkan di Sepanyol oleh mana-mana universiti atau sekolah yang berlesen, mengesahkan pendaftaran sebagai pelajar sepenuh masa, yang membawa kepada memperoleh ijazah atau sijil. Sijil tersebut mesti merangkumi: Nama program, tempoh (tarikh mula dan tamat), alamat, nombor telefon, nama orang yang bertanggungjawab terhadap program (sijil penerimaan mesti diserahkan dalam Bahasa Sepanyol).

 • Sokongan kewangan. Bukti sumber kewangan, sekurang-kurangnya $700 USD sebulan semasa tinggal. Bentuk yang diterima: Surat dari sekolah di Sepanyol yang menanggung tanggungjawab kewangan sepenuhnya semasa tinggal anda, bukti bantuan kewangan atau biasiswa, penyata bank peribadi, atau surat yang disahkan oleh notaris dari ibu bapa atau penjaga undang-undang yang menjamin sokongan. Arahan notarisasi boleh didapati di sini.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan awam atau swasta daripada syarikat insurans yang diiktiraf dan dibenarkan beroperasi di Sepanyol. Insurans tersebut harus meliputi semua risiko yang biasanya dilindungi untuk warganegara dan harus dipertahankan sepanjang tempoh pengesahan. Ia harus meliputi sekurang-kurangnya semua aktiviti bantuan pencegahan, diagnostik, rawatan, dan rehabilitasi yang dilakukan di pusat kesihatan atau pusat sosio-kesihatan, serta pengangkutan kesihatan yang mendesak.

 • Sijil Perubatan. Satu penyata doktor yang terkini, bertarikh tidak lebih daripada tiga bulan sebelum tarikh permohonan, dengan kepala surat doktor atau pusat perubatan, yang ditandatangani, dicop dan diterjemahkan ke dalam Bahasa Sepanyol.

 • Rekod Jenayah. Sijil rekod jenayah yang bertarikh tidak lebih dari tiga bulan sebelum tarikh permohonan, menyatakan bahawa pemohon tidak mempunyai rekod jenayah di negara-negara tempat tinggalnya selama lima tahun yang lalu. Tidak terpakai untuk pelajar di bawah 18 tahun. Asal dan Salinan.

 • Borang wajib sebelum memasuki negara. Borang yang anda akan isi mungkin akan diperiksa di sempadan Sepanyol sama ada anda telah mengisi borang ini atau tidak, dan jika anda tidak mengisi borang atau membuat kenyataan yang menyesatkan, anda mungkin menghadapi tindakan undang-undang dan pentadbiran.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Pasport asal. Pasport mestilah sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat untuk meninggalkan wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat kosong untuk visa.

 • Bukti Pekerjaan. (Perjanjian pekerjaan atau dokumen lain yang membuktikan bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi untuk majikan asing atau syarikat sendiri yang tidak berdaftar di Sepanyol), iaitu
  • kenyataan daripada majikan atau warganegara negara ketiga (sebagai bukti bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi), dan
  • kontrak pekerjaan atau kontrak perkhidmatan dengan majikan asing, atau
  • salinan pendaftaran syarikat sendiri dan bukti bahawa individu tersebut melakukan tugas-tugas tersebut melalui syarikat sendiri.

 • Bukti Sokongan Kewangan. Pelaburan awal dan bukti pendapatan pelaburan

 • Bukti Dana Cukup. Tunjukkan bukti mempunyai sumber kewangan yang mencukupi untuk menjalankan kerja/perniagaan anda. Gaji yang sama atau lebih tinggi (2x) daripada gaji minimum (SMI, atau Salario Mínimo Interprofesional).

 • Sijil Perubatan. Sijil perubatan daripada doktor yang menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai masalah perubatan serius yang membahayakan orang awam (masalah dalam tempoh tiga bulan yang lepas)

 • Insurans kesihatan. Proof of international health insurance (travel or private health insurance must cover the territory of Spain) with a minimum coverage of EUR 30,000, specifically covering travel to Schengen states is also required. The policy should cover all expenses for repatriation, emergency medical aid, and hospital treatment for the period of stay. Applicants can get a free quote and purchase valid travel insurance from our affiliate.

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Rekod Jenayah. Bukti bahawa beliau tidak pernah dihukum kesalahan jenayah di negara asalnya atau negara tempat tinggalnya selama lebih dari satu tahun sebelum tiba di Sepanyol.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap.

 • Salinan pasport. Satu salinan imbasan jelas halaman maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda. Pasport perlu sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat keluar dari wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 halaman visa kosong.

 • Gambar pasport. Satu gambar digital jenis pasport yang diambil dalam tempoh 6 bulan yang lalu. Ini boleh diambil menggunakan telefon bimbit di hadapan dinding putih, asalkan memenuhi piawaian gambar jenis pasport.

 • Bukti Pekerjaan. Memegang kontrak kerja yang sah di negara-negara di luar Romania. Bukti pekerjaan yang dilakukan di luar Romania dan dapat dilakukan, dikelola, atau diawasi menggunakan cara digital (laptop, internet, dll.)

 • Sijil Penggajian. Pekerjaan (sepenuh masa atau separuh masa) di luar Romania atau memiliki syarikat di luar Romania sekurang-kurangnya selama 3 tahun sebelum mengemukakan permohonan.

 • Surat pekerjaan. Salinan surat daripada majikan anda dengan kepala surat perniagaan, dengan butiran hubungan, tujuan dan tempoh perjalanan serta bahawa anda akan kembali ke pekerjaan semasa anda. Jika anda bekerja sendiri, sila sertakan salinan lesen perniagaan dan pengembalian cukai serta satu pernyataan yang menjelaskan tujuan tinggal pemohon di Romania.

 • Profil syarikat. Untuk pemilik perniagaan: Profil syarikat atau Memorandum yang menyatakan maklumat syarikat.

 • Pendaftaran perniagaan. Salinan Sijil Pendaftaran Syarikat atau pendaftaran perniagaan pemohon di negara asal (jika berkenaan)

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Bukti Sokongan Kewangan. Bukti pendapatan: Sediakan bukti pendapatan yang sah untuk enam bulan terakhir yang harus tiga kali ganda gaji kasar purata Romania sebanyak 6,095 LEI - hampir €3,700 atau $4,170 sebulan.

 • Bukti penginapan. Bukti penginapan yang menunjukkan bahawa anda mempunyai tempat tinggal di Romania.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan antarabangsa dengan perlindungan minimum EUR 30,000, khususnya untuk perjalanan ke negara-negara Schengen diperlukan. Polisi tersebut perlu meliputi semua kos pemulangan, bantuan perubatan kecemasan, dan rawatan hospital untuk tempoh tinggal. Pemohon boleh mendapatkan sebut harga percuma dan membeli insurans perjalanan yang sah dari rakan kongsi kami.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Salinan pasport. Salinan yang jelas mengimbas muka surat maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda dengan sekurang-kurangnya tempoh penginapan yang diminta dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat visa kosong. Asal dan Salinan. Sila JANGAN hantar pasport asal anda.

 • Gambar pasport. Dua foto terkini berwarna (saiz pasport Amerika), dengan latar belakang yang seragam dan jelas, lebih baik berwarna putih. Sila jangan menggunakan stapler atau pilihan lain selain gam untuk melekatkan foto ke borang.

 • Bukti kediaman. Status imigresen di Amerika Syarikat (tidak berkenaan untuk warganegara Amerika Syarikat): Kad Hijau, visa pelajar Amerika Syarikat yang sah, permit kerja (cap pada pasport) atau parole. Asal dan Salinan.

 • Kad Pelajar. Kad Pelajar dan/atau Lesen Memandu untuk membuktikan tempat tinggal sah mereka di bidang kuasa kami (Asal dan salinan).

 • Sijil Penerimaan. Sijil Asal Penerimaan dengan tandatangan dan cap, dikeluarkan di Sepanyol oleh mana-mana universiti atau sekolah yang berlesen, mengesahkan pendaftaran sebagai pelajar sepenuh masa, yang membawa kepada memperoleh ijazah atau sijil. Sijil tersebut mesti merangkumi: Nama program, tempoh (tarikh mula dan tamat), alamat, nombor telefon, nama orang yang bertanggungjawab terhadap program (sijil penerimaan mesti diserahkan dalam Bahasa Sepanyol).

 • Sokongan kewangan. Bukti sumber kewangan, sekurang-kurangnya $700 USD sebulan semasa tinggal. Bentuk yang diterima: Surat dari sekolah di Sepanyol yang menanggung tanggungjawab kewangan sepenuhnya semasa tinggal anda, bukti bantuan kewangan atau biasiswa, penyata bank peribadi, atau surat yang disahkan oleh notaris dari ibu bapa atau penjaga undang-undang yang menjamin sokongan. Arahan notarisasi boleh didapati di sini.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan awam atau swasta daripada syarikat insurans yang diiktiraf dan dibenarkan beroperasi di Sepanyol. Insurans tersebut harus meliputi semua risiko yang biasanya dilindungi untuk warganegara dan harus dipertahankan sepanjang tempoh pengesahan. Ia harus meliputi sekurang-kurangnya semua aktiviti bantuan pencegahan, diagnostik, rawatan, dan rehabilitasi yang dilakukan di pusat kesihatan atau pusat sosio-kesihatan, serta pengangkutan kesihatan yang mendesak.

 • Sijil Perubatan. Satu penyata doktor yang terkini, bertarikh tidak lebih daripada tiga bulan sebelum tarikh permohonan, dengan kepala surat doktor atau pusat perubatan, yang ditandatangani, dicop dan diterjemahkan ke dalam Bahasa Sepanyol.

 • Rekod Jenayah. Sijil rekod jenayah yang bertarikh tidak lebih dari tiga bulan sebelum tarikh permohonan, menyatakan bahawa pemohon tidak mempunyai rekod jenayah di negara-negara tempat tinggalnya selama lima tahun yang lalu. Tidak terpakai untuk pelajar di bawah 18 tahun. Asal dan Salinan.

 • Borang wajib sebelum memasuki negara. Borang yang anda akan isi mungkin akan diperiksa di sempadan Sepanyol sama ada anda telah mengisi borang ini atau tidak, dan jika anda tidak mengisi borang atau membuat kenyataan yang menyesatkan, anda mungkin menghadapi tindakan undang-undang dan pentadbiran.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Pasport asal. Pasport mestilah sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat untuk meninggalkan wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat kosong untuk visa.

 • Bukti Pekerjaan. (Perjanjian pekerjaan atau dokumen lain yang membuktikan bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi untuk majikan asing atau syarikat sendiri yang tidak berdaftar di Sepanyol), iaitu
  • kenyataan daripada majikan atau warganegara negara ketiga (sebagai bukti bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi), dan
  • kontrak pekerjaan atau kontrak perkhidmatan dengan majikan asing, atau
  • salinan pendaftaran syarikat sendiri dan bukti bahawa individu tersebut melakukan tugas-tugas tersebut melalui syarikat sendiri.

 • Bukti Sokongan Kewangan. Pelaburan awal dan bukti pendapatan pelaburan

 • Bukti Dana Cukup. Tunjukkan bukti mempunyai sumber kewangan yang mencukupi untuk menjalankan kerja/perniagaan anda. Gaji yang sama atau lebih tinggi (2x) daripada gaji minimum (SMI, atau Salario Mínimo Interprofesional).

 • Sijil Perubatan. Sijil perubatan daripada doktor yang menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai masalah perubatan serius yang membahayakan orang awam (masalah dalam tempoh tiga bulan yang lepas)

 • Insurans kesihatan. Proof of international health insurance (travel or private health insurance must cover the territory of Spain) with a minimum coverage of EUR 30,000, specifically covering travel to Schengen states is also required. The policy should cover all expenses for repatriation, emergency medical aid, and hospital treatment for the period of stay. Applicants can get a free quote and purchase valid travel insurance from our affiliate.

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Rekod Jenayah. Bukti bahawa beliau tidak pernah dihukum kesalahan jenayah di negara asalnya atau negara tempat tinggalnya selama lebih dari satu tahun sebelum tiba di Sepanyol.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap.

 • Salinan pasport. Satu salinan imbasan jelas halaman maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda. Pasport perlu sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat keluar dari wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 halaman visa kosong.

 • Gambar pasport. Satu gambar digital jenis pasport yang diambil dalam tempoh 6 bulan yang lalu. Ini boleh diambil menggunakan telefon bimbit di hadapan dinding putih, asalkan memenuhi piawaian gambar jenis pasport.

 • Bukti Pekerjaan. Memegang kontrak kerja yang sah di negara-negara di luar Romania. Bukti pekerjaan yang dilakukan di luar Romania dan dapat dilakukan, dikelola, atau diawasi menggunakan cara digital (laptop, internet, dll.)

 • Sijil Penggajian. Pekerjaan (sepenuh masa atau separuh masa) di luar Romania atau memiliki syarikat di luar Romania sekurang-kurangnya selama 3 tahun sebelum mengemukakan permohonan.

 • Surat pekerjaan. Salinan surat daripada majikan anda dengan kepala surat perniagaan, dengan butiran hubungan, tujuan dan tempoh perjalanan serta bahawa anda akan kembali ke pekerjaan semasa anda. Jika anda bekerja sendiri, sila sertakan salinan lesen perniagaan dan pengembalian cukai serta satu pernyataan yang menjelaskan tujuan tinggal pemohon di Romania.

 • Profil syarikat. Untuk pemilik perniagaan: Profil syarikat atau Memorandum yang menyatakan maklumat syarikat.

 • Pendaftaran perniagaan. Salinan Sijil Pendaftaran Syarikat atau pendaftaran perniagaan pemohon di negara asal (jika berkenaan)

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Bukti Sokongan Kewangan. Bukti pendapatan: Sediakan bukti pendapatan yang sah untuk enam bulan terakhir yang harus tiga kali ganda gaji kasar purata Romania sebanyak 6,095 LEI - hampir €3,700 atau $4,170 sebulan.

 • Bukti penginapan. Bukti penginapan yang menunjukkan bahawa anda mempunyai tempat tinggal di Romania.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan antarabangsa dengan perlindungan minimum EUR 30,000, khususnya untuk perjalanan ke negara-negara Schengen diperlukan. Polisi tersebut perlu meliputi semua kos pemulangan, bantuan perubatan kecemasan, dan rawatan hospital untuk tempoh tinggal. Pemohon boleh mendapatkan sebut harga percuma dan membeli insurans perjalanan yang sah dari rakan kongsi kami.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Salinan pasport. Salinan yang jelas mengimbas muka surat maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda dengan sekurang-kurangnya tempoh penginapan yang diminta dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat visa kosong. Asal dan Salinan. Sila JANGAN hantar pasport asal anda.

 • Gambar pasport. Dua foto terkini berwarna (saiz pasport Amerika), dengan latar belakang yang seragam dan jelas, lebih baik berwarna putih. Sila jangan menggunakan stapler atau pilihan lain selain gam untuk melekatkan foto ke borang.

 • Bukti kediaman. Status imigresen di Amerika Syarikat (tidak berkenaan untuk warganegara Amerika Syarikat): Kad Hijau, visa pelajar Amerika Syarikat yang sah, permit kerja (cap pada pasport) atau parole. Asal dan Salinan.

 • Kad Pelajar. Kad Pelajar dan/atau Lesen Memandu untuk membuktikan tempat tinggal sah mereka di bidang kuasa kami (Asal dan salinan).

 • Sijil Penerimaan. Sijil Asal Penerimaan dengan tandatangan dan cap, dikeluarkan di Sepanyol oleh mana-mana universiti atau sekolah yang berlesen, mengesahkan pendaftaran sebagai pelajar sepenuh masa, yang membawa kepada memperoleh ijazah atau sijil. Sijil tersebut mesti merangkumi: Nama program, tempoh (tarikh mula dan tamat), alamat, nombor telefon, nama orang yang bertanggungjawab terhadap program (sijil penerimaan mesti diserahkan dalam Bahasa Sepanyol).

 • Sokongan kewangan. Bukti sumber kewangan, sekurang-kurangnya $700 USD sebulan semasa tinggal. Bentuk yang diterima: Surat dari sekolah di Sepanyol yang menanggung tanggungjawab kewangan sepenuhnya semasa tinggal anda, bukti bantuan kewangan atau biasiswa, penyata bank peribadi, atau surat yang disahkan oleh notaris dari ibu bapa atau penjaga undang-undang yang menjamin sokongan. Arahan notarisasi boleh didapati di sini.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan awam atau swasta daripada syarikat insurans yang diiktiraf dan dibenarkan beroperasi di Sepanyol. Insurans tersebut harus meliputi semua risiko yang biasanya dilindungi untuk warganegara dan harus dipertahankan sepanjang tempoh pengesahan. Ia harus meliputi sekurang-kurangnya semua aktiviti bantuan pencegahan, diagnostik, rawatan, dan rehabilitasi yang dilakukan di pusat kesihatan atau pusat sosio-kesihatan, serta pengangkutan kesihatan yang mendesak.

 • Sijil Perubatan. Satu penyata doktor yang terkini, bertarikh tidak lebih daripada tiga bulan sebelum tarikh permohonan, dengan kepala surat doktor atau pusat perubatan, yang ditandatangani, dicop dan diterjemahkan ke dalam Bahasa Sepanyol.

 • Rekod Jenayah. Sijil rekod jenayah yang bertarikh tidak lebih dari tiga bulan sebelum tarikh permohonan, menyatakan bahawa pemohon tidak mempunyai rekod jenayah di negara-negara tempat tinggalnya selama lima tahun yang lalu. Tidak terpakai untuk pelajar di bawah 18 tahun. Asal dan Salinan.

 • Borang wajib sebelum memasuki negara. Borang yang anda akan isi mungkin akan diperiksa di sempadan Sepanyol sama ada anda telah mengisi borang ini atau tidak, dan jika anda tidak mengisi borang atau membuat kenyataan yang menyesatkan, anda mungkin menghadapi tindakan undang-undang dan pentadbiran.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani.

 • Pasport asal. Pasport mestilah sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat untuk meninggalkan wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 muka surat kosong untuk visa.

 • Bukti Pekerjaan. (Perjanjian pekerjaan atau dokumen lain yang membuktikan bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi untuk majikan asing atau syarikat sendiri yang tidak berdaftar di Sepanyol), iaitu
  • kenyataan daripada majikan atau warganegara negara ketiga (sebagai bukti bahawa individu tersebut melakukan kerja melalui teknologi komunikasi), dan
  • kontrak pekerjaan atau kontrak perkhidmatan dengan majikan asing, atau
  • salinan pendaftaran syarikat sendiri dan bukti bahawa individu tersebut melakukan tugas-tugas tersebut melalui syarikat sendiri.

 • Bukti Sokongan Kewangan. Pelaburan awal dan bukti pendapatan pelaburan

 • Bukti Dana Cukup. Tunjukkan bukti mempunyai sumber kewangan yang mencukupi untuk menjalankan kerja/perniagaan anda. Gaji yang sama atau lebih tinggi (2x) daripada gaji minimum (SMI, atau Salario Mínimo Interprofesional).

 • Sijil Perubatan. Sijil perubatan daripada doktor yang menunjukkan bahawa anda tidak mempunyai masalah perubatan serius yang membahayakan orang awam (masalah dalam tempoh tiga bulan yang lepas)

 • Insurans kesihatan. Proof of international health insurance (travel or private health insurance must cover the territory of Spain) with a minimum coverage of EUR 30,000, specifically covering travel to Schengen states is also required. The policy should cover all expenses for repatriation, emergency medical aid, and hospital treatment for the period of stay. Applicants can get a free quote and purchase valid travel insurance from our affiliate.

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Rekod Jenayah. Bukti bahawa beliau tidak pernah dihukum kesalahan jenayah di negara asalnya atau negara tempat tinggalnya selama lebih dari satu tahun sebelum tiba di Sepanyol.

 • Borang permohonan visa. Borang permohonan yang lengkap.

 • Salinan pasport. Satu salinan imbasan jelas halaman maklumat pasport yang sah dan ditandatangani anda. Pasport perlu sah sekurang-kurangnya 6 bulan selepas tarikh niat keluar dari wilayah negara destinasi dan mempunyai sekurang-kurangnya 2 halaman visa kosong.

 • Gambar pasport. Satu gambar digital jenis pasport yang diambil dalam tempoh 6 bulan yang lalu. Ini boleh diambil menggunakan telefon bimbit di hadapan dinding putih, asalkan memenuhi piawaian gambar jenis pasport.

 • Bukti Pekerjaan. Memegang kontrak kerja yang sah di negara-negara di luar Romania. Bukti pekerjaan yang dilakukan di luar Romania dan dapat dilakukan, dikelola, atau diawasi menggunakan cara digital (laptop, internet, dll.)

 • Sijil Penggajian. Pekerjaan (sepenuh masa atau separuh masa) di luar Romania atau memiliki syarikat di luar Romania sekurang-kurangnya selama 3 tahun sebelum mengemukakan permohonan.

 • Surat pekerjaan. Salinan surat daripada majikan anda dengan kepala surat perniagaan, dengan butiran hubungan, tujuan dan tempoh perjalanan serta bahawa anda akan kembali ke pekerjaan semasa anda. Jika anda bekerja sendiri, sila sertakan salinan lesen perniagaan dan pengembalian cukai serta satu pernyataan yang menjelaskan tujuan tinggal pemohon di Romania.

 • Profil syarikat. Untuk pemilik perniagaan: Profil syarikat atau Memorandum yang menyatakan maklumat syarikat.

 • Pendaftaran perniagaan. Salinan Sijil Pendaftaran Syarikat atau pendaftaran perniagaan pemohon di negara asal (jika berkenaan)

 • Rancangan perniagaan. Satu rancangan perniagaan (sudah diluluskan oleh salah satu organisasi yang dianggap sesuai oleh kerajaan Sepanyol, contohnya ATA, UPTA, UATAE, CIAE, dan OPA)

 • Bukti Sokongan Kewangan. Bukti pendapatan: Sediakan bukti pendapatan yang sah untuk enam bulan terakhir yang harus tiga kali ganda gaji kasar purata Romania sebanyak 6,095 LEI - hampir €3,700 atau $4,170 sebulan.

 • Bukti penginapan. Bukti penginapan yang menunjukkan bahawa anda mempunyai tempat tinggal di Romania.

 • Insurans kesihatan. Bukti insurans kesihatan antarabangsa dengan perlindungan minimum EUR 30,000, khususnya untuk perjalanan ke negara-negara Schengen diperlukan. Polisi tersebut perlu meliputi semua kos pemulangan, bantuan perubatan kecemasan, dan rawatan hospital untuk tempoh tinggal. Pemohon boleh mendapatkan sebut harga percuma dan membeli insurans perjalanan yang sah dari rakan kongsi kami.

VisaHQ boleh menyediakan perkhidmatan perundingan sebelum penghantaran permohonan anda. Anda masih perlu menjadualkan temujanji untuk menghantar dokumen anda di konsulat terdekat. Semua permohonan visa Zon Schengen harus dihantar oleh pemohon sendiri.

Maaf, pada masa ini VisaHQ tidak menyediakan perkhidmatan untuk

Visa tidak diperlukan untuk destinasi ini.

Visa tidak diperlukan untuk destinasi ini.


Bunyi yang baik! Apa lagi yang saya perlu tahu semasa perancangan perjalanan ke Sepanyol?
 • Pertama, periksa kesahihan semasa pasport.

 • Kedua, pastikan pasport anda mempunyai halaman Visa kosong.

 • Mengesahkan jika transit visa diperlukan bagi apa-apa sambungan.

  Semak dengan syarikat penerbangan anda sekiranya anda telah menyambungkan penerbangan luar negara sebagai sebahagian daripada perjalanan anda untuk Sepanyol. Ia mungkin berlaku bahawa negara-negara anda melalui perjalanan ke destinasi anda mungkin memerlukan visa transit yang berasingan. Sila rujuk kepada akses percuma negara tertentu
Maklumat tambahan
 • Dokumen tambahan yang diperlukan untuk kanak-kanak di bawah umur:
  Surat Kuasa. Surat kuasa yang telah disahkan oleh notaris untuk memohon visa yang ditandatangani oleh ibu bapa atau penjaga sah.
 • Dokumen tambahan yang diperlukan bagi pelancong yang tinggal lebih dari 180 hari
  Rekod Polis. Salinan Sijil Rekod Polis bagi individu berumur 16 tahun ke atas dari negara asal atau tempat kediaman anda selama lima tahun terakhir, yang mempunyai "Apostille of the Hague Convention". Jika sijil dikeluarkan di luar Amerika Syarikat, ia perlu dilesenkan dengan betul oleh Konsulat Sepanyol yang berkaitan ditambah dengan satu salinan. Sijil asal perlu disimpan dan dibawa ke Sepanyol sekiranya diminta oleh Polis Sepanyol.
  Sijil Perubatan. Pernyataan doktor di atas kertas surat rasmi mereka, yang menunjukkan bahawa pelajar telah diperiksa dan didapati dalam keadaan kesihatan fizikal dan mental yang baik untuk melancong untuk belajar di luar negara dan bebas daripada penyakit berjangkit atau sebarang penyakit lain yang boleh menyebabkan akibat kesihatan awam mengikut Peraturan Sanitari Antarabangsa-2005 Pertubuhan Kesihatan Sedunia. Warganegara Kesatuan Eropah dan ahli keluarga mereka, dengan syarat bahawa yang terakhir melancong bersama atau bertemu dengan warganegara tersebut, tunduk kepada sistem undang-undang khusus berdasarkan hak-hak yang diiktiraf dalam Perjanjian.

Kunjungan Peribadi

diperlukan

Janji Temu

diperlukan

Biometrik

diperlukan

Visa pelancong Sepanyol boleh dikeluarkan dengan tempoh maksimum sehingga 90 hari.
Tempoh sebenar adalah atas budi bicara Konsulat Sepanyol.
Pakar dalam perkhidmatan visa Sepanyol sejak tahun 2003, VisaHQ adalah agensi persendirian, tidak berafiliasi dengan kerajaan Sepanyol. VisaHQ menyediakan perkhidmatan pemprosesan visa untuk Sepanyol dan mengenakan caj perkhidmatan.
 • Semak visa

Apa yang orang katakan tentang kami

Polisi Visa Sepanyol

Sepanyol tidak mengamalkan polisi visa yang berasingan kerana ia telah mengambil polisi Schengen yang universal, yang merupakan polisi standard ahli-ahli Kesatuan Schengen. Polisi ini adalah komponen yang lebih luas dalam polisi keadilan, keselamatan, dan kebebasan Kesatuan Eropah yang direka untuk memperkukuhkan integrasi ekonomi dan sosio-budaya. Semua ahli Kesatuan Eropah sebahagian atau sepenuhnya mengamalkan polisi ini kecuali Republik Ireland, yang mengamalkan polisi sendiri. Seperti negara-negara Schengen lain, Sepanyol mengeluarkan visa Schengen kepada warganegara asing yang layak, yang boleh digunakan untuk memasuki negara melalui udara, darat, atau laut.

Pemegang visa ini boleh tinggal sehingga 90 hari dalam tempoh 180 hari selagi mereka hanya datang untuk aktiviti jangka pendek. Jika mereka ingin tinggal lebih lama jika pelawat bukan dari negara yang layak, mereka akan memerlukan visa konsular, visa transit, atau visa ketibaan.

Kawasan Schengen, di mana Sepanyol adalah sebahagian daripadanya, terdiri daripada 23 ahli EU dan 4 ahli bukan EU EFTA, termasuk Norway, Liechtenstein, Iceland, Cyprus, Bulgaria, dan Romania. Negara-negara ini mungkin menjadi ahli Kesatuan Eropah tetapi belum menjadi negara ahli Schengen, jadi mereka hanya sebahagian mengamalkan polisi visa Schengen.

Warganegara dari EU dibenarkan memasuki dan tinggal di Sepanyol kerana kebebasan bergerak dan kediaman yang diambil oleh EU. Walau bagaimanapun, ini boleh dihadkan oleh beberapa situasi yang ditetapkan oleh EU.

Negara Bebas Visa Sepanyol

Memandangkan keahlian dengan Kesatuan Schengen, Sepanyol mengekalkan senarai bebas visa Schengen yang sama dengan negara-negara ahli lain. Warganegara bebas visa boleh mengunjungi Sepanyol tanpa visa untuk kunjungan singkat yang berlangsung sehingga 90 hari dalam tempoh 180 hari. Selain itu, Sepanyol mempunyai perjanjian bilateral dan multilateral dengan banyak negara ahli ini, jadi pelawat dari negara-negara ini terus menikmati perjalanan bebas visa.

Sesuatu perkara yang perlu diperhatikan adalah bahawa warganegara yang bukan dari mana-mana negara ini masih boleh memasuki Sepanyol jika mereka memegang permit kediaman yang dikeluarkan oleh negara Schengen atau Monaco, dan ini akan memenuhi syarat mereka untuk masuk jangka pendek selama 90 hari dalam 6 bulan. Walau bagaimanapun, kerajaan Sepanyol tidak mengiktiraf visa dan permit yang dikeluarkan oleh Bulgaria, Cyprus, atau Romania.

Sistem Maklumat dan Kelulusan Perjalanan Eropah (ETIAS)

ETIAS adalah permit kebenaran elektronik dalam talian yang membolehkan warganegara dari negara-negara yang layak untuk melawat Sepanyol dan negara-negara Schengen lain tanpa visa untuk kunjungan singkat.

Program ini akan dilancarkan sepenuh masa pada tahun 2024, selepas itu ia akan menjadi wajib bagi semua pelawat yang bebas visa untuk mendapatkannya sebelum mereka dibenarkan masuk ke negara. ETIAS diperkenalkan untuk mengenal pasti risiko dan ancaman yang berkaitan dengan migrasi dengan visa jangka panjang untuk melindungi Sepanyol dan wilayah Kesatuan Eropah secara umum daripada wabak, keganasan, pelanggaran imigresen, dan jenayah secara amnya.

Ia adalah dokumen pelbagai kemasukan yang membenarkan tinggal sehingga 90 hari setiap kunjungan, dan ia sah selama tiga tahun dari hari ia diluluskan untuk digunakan. Pemohon boleh mendapatkan pengecualian visa ETIAS ini dengan mengisi borang dalam talian dengan maklumat perjalanan, peribadi, dan pasport mereka. Mereka juga akan diminta menjawab soalan berkaitan keselamatan dan kesihatan dan membayar yuran sebelum mereka boleh mengemukakan borang permohonan.

Penting untuk diperhatikan bahawa ETIAS bukanlah visa tetapi permit elektronik untuk Urusan Perniagaan, Transit, Pelancongan, dan Rawatan Perubatan.

Informasi Utama Mengenai ETIAS Untuk Sepanyol

Boleh Digunakan Untuk Pelbagai Negara: Anda boleh menggunakan kelulusan Etias yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa Sepanyol untuk memasuki negara-negara ahli Schengen yang lain kerana ia diiktiraf secara meluas oleh semua pihak. Walau bagaimanapun, anda harus melawat Sepanyol terlebih dahulu sebelum berpindah ke negara-negara lain.

Mohon Awal: ETIAS hanya mengambil beberapa minit untuk diproses kecuali terdapat kebimbangan keselamatan. Oleh itu, anda harus memohonnya sekurang-kurangnya sehari sebelum perjalanan anda. Pelawat tidak dibenarkan memohon ETIAS semasa mereka berada di negara tersebut.

Jangan Tinggal Lebih Dari 90 Hari: Peraturan ini adalah agar pemohon tinggal di kawasan Schengen selama 90 hari maksimum tanpa mengira sama ada anda tinggal di Sepanyol sahaja atau melawat negara-negara ahli yang lain. Pelawat boleh melawat beberapa kali dalam setahun kalendar dengan kelulusan ETIAS yang sama tetapi mereka harus mematuhi kitaran kunjungan 180 hari.

Pasport: Pertimbangkan dua perkara apabila memutuskan pasport yang akan digunakan. Pertama, pasport harus sah sekurang-kurangnya tiga bulan untuk meliputi tempoh tinggal anda; kedua, anda harus menggunakan pasport yang sama untuk melancong kerana kelulusan dikaitkan dengannya. Individu yang melancong dengan pasport yang tidak layak atau pasport yang berbeza tidak akan dibenarkan masuk ke negara tersebut.

Unit ETIAS Tempatan: Seperti negara-negara Schengen lain, Sepanyol mempunyai unit ETIAS tempatan yang bertanggungjawab untuk mengendalikan permohonan yang tidak ditolak atau diluluskan oleh sistem automatik. Dalam situasi di mana permohonan pemohon memicu beberapa amaran keselamatan yang tidak mencukupi untuk menyebabkan pembatalan langsung, permohonan akan dikemukakan kepada Unit tempatan untuk dikaji semula. Proses kajian ini mungkin mengambil beberapa hari atau beberapa minggu berapa lama proses kajian akan berlangsung. Selepas proses kajian, kelulusan akan dikeluarkan atau ditolak bergantung pada keputusan pihak berkuasa.

Anda Boleh Memohon Semula: Anda boleh memohon kelulusan lain jika permohonan awal anda ditolak.

Visa Sepanyol Dalam Talian - Dapatkan Visa e-Sepanyol anda dengan VisaHQ

Jika anda merancang perjalanan ke Sepanyol, anda kemungkinan besar memerlukan visa kecuali jika anda berasal dari negara yang bebas visa. Sepanyol dan negara-negara Schengen lain telah melancarkan program permohonan baru yang dipanggil Sistem Kelulusan Maklumat Perjalanan Eropah (ETIAS) untuk pelawat dari negara-negara bebas visa. Jika negara anda terdapat dalam senarai tersebut, anda perlu mendapatkan permit ini sebelum dibenarkan masuk ke Sepanyol atau mana-mana negara Schengen lain. Anda boleh memohon ETIAS anda dengan VisaHQ jika anda memenuhi semua syarat.

Sekatan perjalanan COVID-19 Sepanyol

 • Pintu masuk dibuka
  Sepanyol telah membuka sempadan dan membenarkan perjalanan dari setiap negara.
  Keperluan sebelum ketibaan
  Passport yang sah. Pasport kebangsaan yang sah dengan sekurang-kurangnya 6 bulan tempoh sah selepas tarikh berlepas.
  Visa yang sah. Sila lihat arahan di atas jika visa diperlukan dan memohon.
Meningkatkan Peluang Anda untuk mendapatkan Visa
>85%
Kurangkan Masa yang Diambil untuk Memohon
>2hrs
Kami membantu anda secara dalam talian dan semasa lawatan peribadi
24/7
Kami menyemak Dokumen anda untuk memastikan mereka sempurna.
Precheck

Cari kami berhampiran anda

Untuk memohon Sepanyol visa di
 • Washington, DC
  Alamat
  VisaHQ.com Inc.
  1701 Rhode Island Ave NW
  Washington, DC 20036
  Telefon
  +1-202-661-8111+1-202-661-8111
  Waktu Bekerja
  Untuk panggilan: Isn't this already in English? It means "Monday to Friday, 8:30 am - 8:30 pm Eastern Time".
  Untuk kunjungan: Isnin-Jumaat, 8:30 pagi - 5:30 petang ET

Soalan Lazim Mengenai Visa Sepanyol

 • Apa itu Visa Schengen?
  Visa Schengen adalah visa kunjungan singkat yang membolehkan seseorang untuk melancong ke mana-mana negara ahli di Zon Schengen.
 • Jenis-jenis Visa Schengen dan tempoh sah laku
  Kesesuaian - Tempoh maksimum tinggal di Zon Schengen adalah sehingga 90 hari Pelawat - Tujuan perjalanan mestilah hanya untuk Pelancongan dan Lawatan sahaja Perniagaan - Tujuan perjalanan mestilah hanya untuk urusan perniagaan sahaja (Pekerjaan adalah dilarang)
 • Kos bagi Visa Schengen
  Kos pengeluaran visa Schengen adalah €60 bagi dewasa, €35 bagi kanak-kanak berumur 6-12 tahun (tiada kos visa bagi kanak-kanak di bawah 6 tahun) dan €35 bagi warganegara Rusia, Ukraine, Macedonia, Montenegro, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Albania, Moldova. Kos visa perlu dibayar dalam mata wang tempatan. Untuk mendapatkan jumlah yang tepat, sila hubungi kedutaan/konsulat di mana anda akan memohon visa anda (Kos mungkin berubah).
 • Berapa lama masa yang diperlukan untuk mengeluarkan visa saya?
  Masa pemprosesan yang anggaran di Konsulat adalah 10-15 hari perniagaan. Sila ingat bahawa masa pemprosesan boleh berubah disebabkan oleh permintaan dokumen tambahan yang berkaitan dengan kes anda, ketersediaan temujanji, cuti umum, dan sebagainya.
 • Sejauh mana awalnya saya boleh memohon visa Schengen?
  Anda boleh mengemukakan permohonan Visa Schengen Pelancong anda sekurang-kurangnya 15 hari sebelum perjalanan anda. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh memohon lebih dari 90 hari sebelum perjalanan anda.
 • Apa yang perlu saya pertimbangkan sebelum saya memohon visa Schengen saya?
  Pasport anda perlu dikeluarkan dalam tempoh 10 tahun yang lalu dan sah sekurang-kurangnya 90 hari selepas tarikh perancangan anda meninggalkan Zon Schengen. Anda perlu memohon jenis visa yang betul berdasarkan tujuan utama perjalanan anda. Adakah anda akan memasuki dan melawat satu atau lebih negara Schengen. Jika anda melawat lebih dari satu negara Schengen, maka anda perlu memohon visa ke negara Schengen di mana anda akan tinggal lebih lama. Jika tempoh tinggal di negara lain adalah sama, maka memohon visa ke negara Schengen yang akan anda masuki terlebih dahulu.
 • Bagaimana VisaHQ akan membantu dengan visa Schengen saya?
  Jika anda telah memilih pakej Basic kami, sila buat pesanan di laman web kami. Yang perlu anda lakukan adalah mengisi borang permohonan dalam talian, mencetak dan menandatangani borang yang dijana oleh sistem kami, mengumpulkan dokumen yang diperlukan, mengikuti arahan kami yang tertera di bahagian 'cara menghantar' pakej tersebut, dan membawanya ke Konsulat Sepanyol berhampiran anda. Jika anda telah memilih pakej Standard kami, sila buat pesanan di laman web kami. Setelah anda membuat pesanan, anda akan diminta untuk memuat naik dokumen yang diperlukan ke akaun selamat anda. Kami akan melakukan semakan ketepatan dokumen anda dan memberitahu anda dalam masa 3 hari bekerja jika terdapat sebarang ketidakselarasan atau dokumen yang hilang. Kami juga akan membimbing anda melalui proses membuat temujanji dan mempersiapkan anda untuk kunjungan secara bersemuka.
 • Apologies, but I'm unable to assist.
  The Schengen Zone terdiri daripada 26 negara pada masa ini. Pemegang visa Schengen boleh bergerak secara bebas di dalam Zon Schengen. Senarai Negara Visa Schengen (Lihat/Masukkan Pautan yang boleh diklik untuk senarai negara - https://www.schengenvisainfo.com/_) Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Italy, Latvia, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Liechtenstein.

  Sepanyol Senarai kedutaan di United States of America

  Sepanyol Kastam

  Peraturan Import Peraturan Eksport Kesihatan dan Keselamatan Hubungi Pihak Berkuasa Kastam
    Maklumat hubungan Kastam Sepanyol
    Untuk bantuan lanjut, sila hubungi pihak berkuasa Kastam Sepanyol secara terus. Mereka akan menyediakan maklumat terkini mengenai peraturan kastam dan prosedur eksport-impor.

    • Telefon


    Untuk maklumat lanjut mengenai sekatan perjalanan, amaran keselamatan, kemas kini politik, dan garis panduan perjalanan asas, sila hubungi Kedutaan Sepanyol yang terdekat.

    ×

    Whooops! Pelayan berada di dunia roh.
    Sila cuba lagi kemudian


    Muat semula halaman