Tunisia

Find the right Tunisia Visa for your trip with price, requirements, and application time

Mesti mendapatkan visa untuk Tunisia menghilangkan keseronokan dalam melancong.
Kami di sini untuk mengembalikannya. Hanya memohon secara dalam talian di bawah dan biarkan kami uruskan yang lain.

Pilih destinasi 
Jenis visa
Ketulenan Visa
Pilih kewarganegaraan anda
menetap di
Perlukan bantuan?Sembang dengan kami
Hubungi kami 7 hari seminggu:  Hubungi kami 7 hari seminggu: 
Hubungi kami 7 hari seminggu

Hubungi kami secara PERCUMA

7 hari seminggu
Short-term travel visas
Long-term visas & Immigration

Jenis Visa Tunisia

Setiap kali program e-visa Tunisia aktif, anda pasti dapat memohon melalui laman web kami. Tetapi sebelum itu, adalah baik untuk mengetahui lebih lanjut mengenai pilihan-pilihan yang ada supaya anda lebih bersedia untuk memohon apabila tiba masanya. Kami akan mengulas pilihan visa yang berbeza di bawah, jadi teruskanlah membaca untuk mengetahui lebih lanjut.

Memohon secara dalam talian
Dokumen melalui pos
Menerima visa
Pakar dalam perkhidmatan visa Tunisia sejak tahun 2003 VisaHQ adalah agensi visa swasta, tidak berafiliasi dengan kerajaan Tunisia. VisaHQ menyediakan perkhidmatan mempercepatkan visa ke Tunisia dan mengenakan bayaran perkhidmatan. Lihat bagaimana kami membandingkan dalam 90 saat video 
 • n
  Visa pelancong
  tidak diperlukan
 • n
  Visa perniagaan
  tidak diperlukan
 • n
  Visa transit
  tidak diperlukan
Visa tidak diperlukan untuk destinasi ini.

Visa tidak diperlukan untuk tinggal hingga 90 hari

Visa tidak diperlukan untuk tinggal hingga 90 hari

Daftarkan perjalanan anda dengan US Department of State!
Dapatkan maklumat.
Terima maklumat penting dari Kedutaan tentang keadaan keselamatan di negara destinasi anda, membantu anda membuat keputusan yang bijak mengenai rancangan perjalanan anda.
Berhati-hati.
Bantu US Embassy menghubungi anda dalam kecemasan, sama ada bencana alam, ketidakstabilan awam, atau kecemasan keluarga.
Berhubunglah.
Bantu keluarga dan sahabat untuk menghubungi Anda dalam keadaan darurat.

  Maaf, pada masa ini VisaHQ tidak menyediakan perkhidmatan untuk

  Visa tidak diperlukan untuk destinasi ini.

  Visa tidak diperlukan untuk destinasi ini.


  Bunyi yang baik! Apa lagi yang saya perlu tahu semasa perancangan perjalanan ke Tunisia?
  • Pertama, periksa kesahihan semasa pasport.

  • Kedua, pastikan pasport anda mempunyai halaman Visa kosong.

  • Mengesahkan jika transit visa diperlukan bagi apa-apa sambungan.

   Semak dengan syarikat penerbangan anda sekiranya anda telah menyambungkan penerbangan luar negara sebagai sebahagian daripada perjalanan anda untuk Tunisia. Ia mungkin berlaku bahawa negara-negara anda melalui perjalanan ke destinasi anda mungkin memerlukan visa transit yang berasingan. Sila rujuk kepada akses percuma negara tertentu
  Maklumat tambahan
   • Semak visa

   Polisi Visa Tunisia

   Polisi visa Tunisia mensyaratkan semua pengunjung untuk memiliki visa sebelum mereka dapat memasuki negara tersebut, kecuali mereka yang berasal dari negara-negara bebas visa. Tunisia memiliki program pembebasan visa yang mengecualikan beberapa kewarganegaraan dari persyaratan visa untuk kunjungan singkat. Warga negara dari negara-negara ini dapat tinggal di Tunisia hingga 90 hari untuk tujuan nonkomersial, dan mereka dapat bepergian ke zona bebas paspor pilihan mereka. Mereka diwajibkan memiliki paspor yang valid, yang harus berlaku setidaknya 6 bulan sejak tanggal kedatangan mereka.

   Tunisia juga memperbolehkan pemegang paspor diplomatik dan dinas dari beberapa negara untuk masuk tanpa visa. Pemegang paspor resmi dari negara lain juga menikmati pembebasan visa meskipun pemegang paspor biasa dari negara-negara tersebut tidak.

   Kategori lain dari pengunjung yang dapat masuk ke Tunisia tanpa visa adalah orang-orang dengan izin tinggal GCC.

   Penduduk GCC adalah orang asing yang tinggal di Negara-Negara Kerjasama Teluk. Jika izin yang valid dikeluarkan oleh salah satu negara ini, mereka dapat mendapatkan visa saat kedatangan begitu mereka tiba di Tunisia untuk tinggal hingga 15 hari. Satu-satunya syarat adalah izin harus berlaku setidaknya 6 bulan sejak tanggal kedatangan mereka dan bahwa mereka memiliki cukup dana dan reservasi hotel yang sudah dibayar penuh di Tunisia. Pengaturan ini harus dilakukan sebelum kedatangan mereka.

   Warga negara beberapa negara seperti China dan Belarus dapat mengunjungi Tunisia untuk tur terorganisir asalkan mereka memiliki voucher hotel dan melakukan perjalanan sebagai kelompok. Mereka dapat masuk tanpa visa untuk kunjungan singkat.

   Visa Elektronik Tunisia

   Visa elektronik Tunisia akan tersedia secara online dan terutama untuk kunjungan jangka pendek. Jika Anda memenuhi syarat, Anda dapat mengajukannya dan mendapatkan persetujuan aplikasi Anda dalam waktu tiga hari. Formulir aplikasi harus diisi secara online dan dikirimkan untuk diproses setelah melampirkan dokumen yang relevan dan membayar biaya aplikasi. Mengajukan visa ini akan menghemat waktu dan stres Anda untuk mengunjungi misi luar negeri Tunisia atau menggunakan agen visa untuk mengamankan visa Anda.

   Anda juga dapat segera mendapatkan visa saat kedatangan jika Anda memiliki visa elektronik Anda. Anda dapat mendapatkan visa dari kenyamanan rumah Anda dan melanjutkan rencana perjalanan Anda tanpa kerumitan.

   Inisiatif visa elektronik diumumkan oleh pemerintah Tunisia pada tahun 2017, tetapi informasi tentang tanggal peluncuran resmi belum dirilis. Namun, begitu menjadi resmi, VisaHQ akan memberi Anda informasi terkini.

   Informasi Penting Tentang Visa Elektronik Tunisia 

   Cetak Salinan: Selalu bawa salinan cetak visa elektronik Anda karena Anda akan membutuhkannya. 

   Para petugas imigrasi akan meminta salinan di titik masuk untuk memastikan bahwa Anda masuk sebagai pengunjung yang legal. 

   Anda juga akan membutuhkannya jika petugas penegak hukum di luar negeri menghampiri Anda.

   Ajukan Pada Waktu yang Tepat: Visa elektronik Anda menjadi aktif pada saat disetujui dan dirilis kepada Anda, dan hitungan mundur kevalidan dimulai. Jika Anda memiliki banyak kegiatan di Tunisia dan kemungkinan besar akan menghabiskan seluruh 90 hari, sebaiknya ajukan visa 3-4 hari sebelum tanggal perjalanan yang direncanakan. Hal ini akan memastikan Anda kehilangan lebih sedikit hari di luar Tunisia.

   Gunakan Paspor yang Sama: Paspor yang Anda gunakan untuk mengajukan visa elektronik harus sama dengan yang Anda gunakan untuk bepergian. Perhatikan bahwa visa elektronik terkait dengan paspor pemegangnya. Orang yang tiba dengan paspor yang berbeda akan ditolak masuk.

   Ajukan di Luar: Anda tidak dapat mengajukan visa Tunisia di dalam Tunisia; ini hanya dapat dilakukan di luar negara. Dalam skenario di mana visa Anda akan segera berakhir, dan Anda ingin tinggal di negara tersebut untuk beberapa waktu lagi, Anda harus meninggalkan negara tersebut terlebih dahulu dan kemudian mengajukan visa baru di luar.

   Perjalanan Melalui Rute yang Disetujui:  Terlepas dari puluhan rute masuk yang tersedia, selalu lebih baik menggunakan rute yang disetujui oleh pemerintah. Rute pilihan Anda mungkin melalui darat, udara, atau laut, tetapi pastikan itu adalah bagian yang diakui dan banyak dilalui.

   Hormati Hukum dan Adat Istiadat Lokal: Pengunjung disarankan untuk menghormati hukum dan adat istiadat selama waktu mereka di negara tersebut. Meskipun Tunisia secara budaya lebih terbuka daripada banyak negara mayoritas Muslim lainnya, tetapi masih memiliki hukum dan adat istiadat tradisional yang sama dengan suku-suku yang telah tinggal di daerah tersebut selama berabad-abad. 

    Kami menyarankan Anda untuk melakukan penelitian singkat untuk mempelajari sedikit tentang negara sebelum melakukan perjalanan.

   Gunakan Dokumen yang Tepat:  Dokumen yang Anda gunakan untuk aplikasi harus memenuhi beberapa syarat; jika tidak, mereka akan ditolak. Dokumen tersebut harus milik Anda, valid, dan memenuhi persyaratan visa yang Anda ajukan.

   Jangan Melebihi Batas Waktu: Hindari godaan untuk melebihi batas waktu visa Anda sehingga Anda tidak melanggar hukum imigrasi. Sebagai orang asing, tinggal Anda di negara tersebut hanya legal selama visa Anda masih berlaku. Jika Anda tinggal satu hari lebih lama setelah masa berlaku visa, Anda akan diklasifikasikan sebagai imigran ilegal dan akan dikenai sanksi sesuai dengan hukum.

   Visa Tunisia Online - Dapatkan e-Visa Tunisia Anda dengan VisaHQ

   Warga asing yang tertarik mengunjungi Tunisia bebas melakukannya jika mereka memenuhi persyaratan masuk. Jika Anda tidak terkecuali dari persyaratan visa, Anda harus memiliki visa sebelum Anda dapat memasuki negara Afrika Utara ini, dan visa elektronik adalah dokumen masuk yang paling mudah untuk diajukan.

   Cara Mengajukan Visa dengan VisaHQ 

   Proses pengajuan visa elektronik cukup sederhana, bahkan jika ini adalah kali pertama Anda mencobanya. Anda dapat melakukannya dari kenyamanan rumah Anda menggunakan proses kami yang terstruktur dengan baik dan sederhana. Berikut adalah langkah-langkah yang harus Anda ambil.

   Isi formulir: Langkah pertama adalah membuka halaman aplikasi, pilih visa yang Anda inginkan dan isi formulir aplikasi. Semua bagian harus diisi dengan informasi yang akurat sesuai dengan paspor dan dokumen lainnya.

   Unggah dokumen Anda: Tahap berikutnya adalah unggah dokumen. Anda harus mengunggah salinan dokumen Anda berdasarkan persyaratan untuk visa yang Anda pilih. Hanya dokumen yang valid, harap.

   Bayar biaya: Biaya aplikasi visa elektronik harus dibayar dengan kartu kredit atau debit sebelum mengirimkan formulir.

   Dapatkan visa: Visa akan dikirimkan ke email Anda setelah diproses dan disetujui oleh otoritas Tunisia. Jangan lupa mencetak salinan.

   Mengapa Menggunakan VisaHQ?

   Anda harus menggunakan VisaHQ dengan alasan berikut

   • Proses aplikasi cepat
   • Kami menawarkan dukungan teknis jika diperlukan
   • Website yang aman dan terpercaya
   • Lacak aplikasi Anda secara online

   Banyak orang telah mempercayai kualitas layanan kami, dan Anda juga akan melakukannya. Kunjungi platform kami sekarang untuk mengajukan.

   Sekatan perjalanan COVID-19 Tunisia

   • Pintu masuk dibuka
    Perjalanan antarabangsa ke Tunisia telah dilanjutkan, dan sekatan domestik berubah secara berkala berdasarkan kadar jangkitan.
    Sekatan sebelum ketibaan
    Passport yang sah. Pasport kebangsaan yang sah dengan sekurang-kurangnya 6 bulan tempoh sah selepas tarikh berlepas.
    Visa yang sah. Sila lihat arahan di atas jika visa diperlukan dan memohon.
    Ujian COVID-19 negatif sebelum ketibaan Sesiapa yang tiba di Tunisia dikehendaki untuk mempersembahkan ujian PCR negatif, tidak lebih dari 72 jam.
    Borang Pernyataan Kesihatan diperlukan untuk semua kedatangan. Pelancong perlu mengisi borang kesihatan sebelum melakukan perjalanan. Kod QR yang dihasilkan dari borang yang lengkap perlu dipamerkan sebelum naik kapal terbang dan kepada pihak imigresen semasa ketibaan. Pelancong juga perlu memuat turun dan menggunakan Aplikasi Jejak dan Lacak kerajaan Tunisia di telefon bimbit mereka.
    Keperluan ketibaan
    🏠 Kuarantin: Semua kedatangan ke Tunisia yang dinyatakan positif setelah kedatangan harus menjalani kuarantin selama 5 hari.
    😷 Memakai topeng muka adalah wajib di tempat awam dan pengangkutan.

   Cari kami berhampiran anda

   Untuk memohon Tunisia visa di
   • Washington, DC
    Alamat
    VisaHQ.com Inc.
    1701 Rhode Island Ave NW
    Washington, DC 20036
    Telefon
    +1-202-661-8111+1-202-661-8111
    Waktu Bekerja
    Untuk panggilan: Isn't this already in English? It means "Monday to Friday, 8:30 am - 8:30 pm Eastern Time".
    Untuk kunjungan: Isnin-Jumaat, 8:30 pagi - 5:30 petang ET

   Soalan Lazim Mengenai Visa Tunisia

     Tunisia Senarai kedutaan di United States of America

     Tunisia Kastam

     Peraturan Import Peraturan Eksport Kesihatan dan Keselamatan Hubungi Pihak Berkuasa Kastam
       Maklumat hubungan Kastam Tunisia
       Untuk bantuan lanjut, sila hubungi pihak berkuasa Kastam Tunisia secara terus. Mereka akan menyediakan maklumat terkini mengenai peraturan kastam dan prosedur eksport-impor.

       • Telefon


       Untuk maklumat lanjut mengenai sekatan perjalanan, amaran keselamatan, kemas kini politik, dan garis panduan perjalanan asas, sila hubungi Kedutaan Tunisia yang terdekat.

       ×

       Whooops! Pelayan berada di dunia roh.
       Sila cuba lagi kemudian


       Muat semula halaman