Amerika Syarikat

Find the right Amerika Syarikat Visa for your trip with price, requirements, and application time

Mesti mendapatkan visa untuk Amerika Syarikat menghilangkan keseronokan dalam melancong.
Kami di sini untuk mengembalikannya. Hanya memohon secara dalam talian di bawah dan biarkan kami uruskan yang lain.

Pilih destinasi 
Jenis visa
Ketulenan Visa
Pilih kewarganegaraan anda
menetap di
Perlukan bantuan?Sembang dengan kami
Hubungi kami 7 hari seminggu:  Hubungi kami 7 hari seminggu: 
Hubungi kami 7 hari seminggu

Hubungi kami secara PERCUMA

7 hari seminggu
Short-term travel visas
Long-term visas & Immigration

Jenis Visa Amerika Syarikat

Anda boleh memohon semua jenis visa Amerika Syarikat yang tersedia secara dalam talian dengan VisaHQ bergantung kepada keperluan dan kewarganegaraan anda.

Memohon secara dalam talian
Dokumen melalui pos
Menerima visa
Pakar dalam perkhidmatan visa Amerika Syarikat sejak tahun 2003 VisaHQ adalah agensi visa swasta, tidak berafiliasi dengan kerajaan Amerika Syarikat. VisaHQ menyediakan perkhidmatan mempercepatkan visa ke Amerika Syarikat dan mengenakan bayaran perkhidmatan. Lihat bagaimana kami membandingkan dalam 90 saat video 
  Visa diperlukan untuk destinasi ini.

  United States ESTA Untuk Pelancongan

  ESTA untuk pelancongan adalah untuk pelawat dari mana-mana daripada 40 negara yang layak datang ke Amerika Syarikat untuk tujuan pelancongan, percutian, atau lawatan keluarga. Permit masuk rekreasi ini merangkumi lawatan ke Daratan Utama, Puerto Rico, dan Kepulauan Virgin. Pemegang boleh tinggal di kawasan-kawasan ini selama 90 hari setiap lawatan dan boleh memasuki Amerika Syarikat sebanyak yang mereka inginkan kerana ia adalah visa pelbagai kemasukan.

  Ia dilancarkan pada tahun 2009 untuk memudahkan perjalanan pantas dan meningkatkan industri pelancongan bagi pelawat yang layak untuk program pelepasan visa. Visa pelancong ESTA memerlukan pasport yang sah dan tiket pulang ke negara atau tempat kediaman anda.

  Kebolehgunaan United States ESTA untuk Pelancongan

  Dokumen perjalanan ini sah selama 2 tahun atau sehingga tamat tempoh pasport yang dikaitkannya.

  Masa Pemprosesan United States ESTA untuk Pelancongan

  Ia mengambil masa sehingga 3 hari untuk memproses permohonan.

  Pelabuhan Masuk

  Semua lapangan terbang, pelabuhan laut, dan perlintasan sempadan Amerika Syarikat dari Mexico dan Kanada.

  ESTA Amerika Syarikat untuk Perniagaan

  Perniagaan juga tidak terkecuali, kerana mereka juga boleh memohon ESTA. Dokumen ini direka untuk perunding, wakil syarikat dan organisasi, pelabur, usahawan, dan tetamu yang datang untuk aktiviti yang berkaitan dengan perniagaan. Anda boleh menggunakan ESTA untuk perniagaan untuk memasuki Amerika Syarikat untuk bernegosiasi kontrak, menghadiri mesyuarat dan acara jemputan, menyelesaikan harta pusaka, dan melakukan sebarang aktiviti perniagaan yang tidak akan memberikan ganjaran langsung kepada anda.

  ESTA untuk perniagaan dikeluarkan sebagai dokumen pelbagai kemasukan yang bermaksud anda boleh menggunakannya beberapa kali, tetapi sila ambil perhatian bahawa ia tidak boleh digunakan sebagai pengganti visa kerja. Individu yang berniat untuk bekerja harus mengunjungi misi Amerika Syarikat terdekat untuk memohon visa kerja.

  Kebolehgunaan ESTA Amerika Syarikat untuk Urusan Perniagaan

  ESTA perniagaan sah selama 2 tahun atau sehingga tamat tempoh pasport yang dikaitkannya.

  Masa Pemprosesan ESTA Amerika Syarikat

  Ia mengambil masa 3 hari untuk diproses.

  Pelabuhan Masuk

  Semua pelabuhan laut, lapangan terbang, dan perlintasan darat.

  VisaHQ tidak dapat membantu para pelancong yang ingin memohon perkhidmatan visa Nigeria dengan dokumen perjalanan selain pasport.

  Pemprosesan biasa tidak tersedia buat masa ini. Hanya perkhidmatan segera yang akan tersedia pada masa ini. VisaHQ mungkin tidak dapat menyediakan perkhidmatan visa untuk kontraktor kerajaan dalam kes-kes tertentu.

  Mulai dari 15 Mac 2021, Kedutaan China di Amerika Syarikat akan menyediakan kemudahan kepada pemohon visa yang telah divaksinasi dengan vaksin COVID-19 China (menerima dua dos vaksin inaktif dengan jarak yang ditetapkan di antara dos, atau satu dos vaksin sekurang-kurangnya 14 hari sebelum permohonan) dan telah mendapatkan sijil vaksinasi.

  Pemohon dikehendaki untuk mendapatkan kelulusan khusus bagi perjalanan penting mereka ke China. Pemohon perlu menghubungi entiti atau syarikat yang akan mereka lawati di China untuk mengatur penerbitan surat kelulusan visa khusus / surat jemputan, yang dikenali sebagai surat PU. Surat ini perlu dikeluarkan oleh Pejabat Urusan Luar Negeri Provinsi di China dan ditujukan kepada konsulat atau kedutaan yang bersesuaian.

  Selain itu, jika anda memegang cap permit kediaman yang sah dalam pasport anda yang dikeluarkan sebelum 28 Mac 2020 dan tamat tempoh selepas tarikh ini, anda kini boleh memohon visa baru untuk masuk semula ke China selagi anda merancang untuk meneruskan pekerjaan/tempat tinggal anda di sana dan mempunyai dokumen sokongan untuk ini. Tiada surat PU diperlukan untuk proses ini.

   Maaf, pada masa ini VisaHQ tidak menyediakan perkhidmatan untuk

   Visa tidak diperlukan untuk destinasi ini.

   Maklumat tambahan
    • Semak visa

    Dasar Visa Amerika Syarikat

    Dasar visa Amerika Syarikat jelas mengenai keperluan dan tindakan warga asing yang ingin memasuki negara tersebut atau mereka yang sudah berada di dalam sempadan negara itu. Dasar ini adalah set keperluan bagi warga asing yang datang ke Amerika Syarikat untuk pelbagai tujuan untuk mengakhiri syarat-syarat yang mereka harus penuhi untuk tinggal di negara itu dan berapa lama. Menurut dasar imigresen kerajaan Amerika Syarikat, semua pengunjung harus memperoleh visa dari mana-mana misi luar Amerika Syarikat kecuali mereka berasal dari mana-mana negara yang terkecuali visa atau memenuhi syarat untuk Program Pengecualian Visa berdasarkan kewarganegaraan mereka.

    Peraturan pengecualian visa ini berlaku untuk pengunjung yang datang bukan sahaja ke Amerika Syarikat tetapi Kepulauan Virgin Amerika Syarikat, Puerto Rico, Kepulauan Mariana Utara, dan Guam. Wilayah-wilayah ini mempunyai syarat-syarat pengecualian visa yang sama, tetapi Samoa Amerika mempunyai dasar yang berbeza.

    Jabatan Negara Amerika Syarikat menawarkan sehingga 185 visa yang berbeza, tetapi semuanya termasuk dalam dua kategori; visa bukan imigran dan visa imigran. Visa bukan imigran adalah visa sementara untuk perniagaan, lawatan keluarga, transit, dan untuk bekerja, manakala visa imigran adalah untuk kediaman tetap di negara itu.

    Apabila pengunjung melalui sekatan kawalan sempadan, pasport mereka akan mendapat cap l-541 jika mereka memasuki sebagai penduduk tetap, yang sah selama setahun, dan mereka juga akan mendapat Kad Hijau. Pengunjung bukan Imigran tidak mendapat cap atau kad hijau ini.

    Program Pengecualian Visa Amerika Syarikat

    Amerika Syarikat mempunyai Program Pengecualian Visa khas untuk warganegara dari negara-negara terpilih. Saat ini terdapat 40 negara dalam Program Pengecualian Visa Amerika Syarikat, dan orang-orang dari negara-negara ini tidak memerlukan visa untuk tinggal di Amerika Syarikat untuk waktu yang singkat. Walau bagaimanapun, mereka masih dikehendaki untuk memohon permit masuk yang disebut Electronic Authorization atau ESTA setelah mereka tiba. ESTA membolehkan pengunjung yang layak tinggal hingga 90 hari. Jika mereka memilih untuk menghabiskan waktu di Kanada, Bermuda, atau Mexico, hari-hari tersebut akan ditambahkan ke hari-hari yang dihabiskan di wilayah Amerika Syarikat. Masa yang dihabiskan di mana-mana pulau di Karibia juga akan dikira.

    Anda perlu tahu bahawa ESTA bukanlah visa tetapi syarat wajib bagi orang-orang yang datang dari negara-negara di atas selama mereka adalah warganegara dan memenuhi syarat untuk program pengecualian visa. Pemohon dijangka membayar yuran permohonan untuk itu, dan jika diluluskan, terdapat yuran tambahan yang harus mereka bayar. ESTA berlaku hingga 2 tahun selepas dikeluarkan apabila pasport pemegangnya

    tammat tempoh, atau mana-mana yang terjadi lebih dahulu. Ia boleh digunakan beberapa kali untuk lawatan, dan pemohon baru disarankan untuk memohonnya sekurang-kurangnya 72 jam sebelum perjalanan mereka.

    Selain itu, perjalanan harus dilakukan melalui udara atau laut menggunakan Pengangkutan komersial yang mengambil bahagian dalam program ESTA. Jika anda melakukan perjalanan dengan pengangkutan yang tidak diluluskan, anda tidak layak untuk ESTA. Juga, perhatikan bahawa ia boleh digunakan oleh pelancong darat juga.

    Saat ini, pengunjung yang layak yang memiliki kewarganegaraan ganda dengan beberapa negara tidak dapat memperoleh ESTA.

    Kecuali anda pemegang pasport diplomatik, anggota tentera, atau individu perniagaan yang sah; jika tidak, anda harus memohon visa konsular sebagai gantinya.

    Kelayakan ESTA

    • Pemohon harus menjadi warganegara negara dalam senarai pengecualian visa
    • Pemohon hanya boleh memasuki Amerika Syarikat dengan pengangkutan yang diluluskan
    • Pasport mereka harus memenuhi syarat sekurang-kurangnya 6 bulan keberlakuan dari tarikh masuk
    • Mereka harus menunjukkan bukti dana
    • Mereka harus menunjukkan bukti penginapan
    • Mereka harus berniat untuk tinggal di Amerika Syarikat secara kekal atau melebihi jumlah hari yang diluluskan 
    • Mereka tidak boleh merancang untuk mencari pekerjaan semasa berada di negara itu 

    EVUS

    Kebenaran Perjalanan Elektronik EVUS sama seperti ESTA, tetapi ini direka khusus untuk pemegang pasport China yang sudah mempunyai visa B1/B2 yang sah. Dengan visa ini, mereka boleh mendaftar dalam program EVUS. EVUS sama seperti ESTA, kerana ia boleh digunakan untuk perjalanan darat, laut, dan udara.

    Kelayakan EVUS

    • Pemohon harus menjadi warganegara China 
    • Pemohon harus mempunyai pasport yang sah 
    • Pemohon harus sudah mempunyai visa B1/B2 yang sah yang dikeluarkan oleh kedutaan Amerika Syarikat di China
    • Pemohon tidak boleh merancang untuk mencari pekerjaan semasa berada di Amerika Syarikat
    • Pemohon tidak boleh merancang untuk tinggal di Amerika Syarikat secara kekal atau melebihi jumlah hari yang diluluskan 
    • Pemohon harus menunjukkan bukti dana
    • Mereka harus mempunyai tiket untuk perjalanan pulang 

    Informasi Utama Mengenai ESTA dan EVUS Amerika Syarikat

    Di sini terdapat beberapa maklumat yang perlu diingat sebelum menghantar permohonan e-visa anda untuk Amerika Syarikat

    • Jika anda berasal dari kawasan dengan kadar jangkitan Covid yang tinggi, anda dikehendaki mendapatkan vaksin Covid dan menunjukkan sijil yang membuktikan atau memberikan sijil PCR negatif untuk ujian yang diambil sekurang-kurangnya 72 virus sebelum ketibaan anda.
    • Visa elektronik atau EVUS anda dikaitkan dengan pasport anda, jadi pastikan untuk melancong dengan pasport yang sama yang digunakan untuk permohonan, bukan yang lain.
    • Jika anda melancong dengan kanak-kanak, anda memerlukan sijil kelahiran atau surat persetujuan ibu bapa yang ditandatangani bergantung pada hubungan anda dengan anak tersebut.
    • EVUS tidak boleh dikelirukan dengan ESTA. Sementara yang pertama adalah untuk pengunjung dari banyak orang lain, EVUS adalah khusus untuk pengunjung jangka pendek yang datang dari China. Tanpa pasport China yang sah, anda tidak dapat memohon permit EVUS Amerika Syarikat.
    • Semua pemohon harus membayar yuran permohonan sebelum mereka dapat mengh

    Sekatan perjalanan COVID-19 Amerika Syarikat

    • Pintu masuk dibuka
     Kedatangan dari mana-mana negara boleh memasuki Amerika Syarikat; kecemasan kesihatan awam COVID-19 telah berakhir.
     Keperluan sebelum ketibaan
     Passport yang sah. Pasport kebangsaan yang sah dengan sekurang-kurangnya 6 bulan tempoh sah selepas tarikh berlepas.
     Visa yang sah. Sila lihat arahan di atas jika visa diperlukan dan memohon.
     Sekatan ketibaan
     😷 Penggunaan topeng muka diperlukan di beberapa tempat awam di beberapa negeri.

    Cari kami berhampiran anda

    Untuk memohon Amerika Syarikat visa di
    • Washington, DC
     Alamat
     VisaHQ.com Inc.
     1701 Rhode Island Ave NW
     Washington, DC 20036
     Telefon
     +1-202-661-8111+1-202-661-8111
     Waktu Bekerja
     Untuk panggilan: Isn't this already in English? It means "Monday to Friday, 8:30 am - 8:30 pm Eastern Time".
     Untuk kunjungan: Isnin-Jumaat, 8:30 pagi - 5:30 petang ET

    Soalan Lazim Mengenai Visa Amerika Syarikat

      Amerika Syarikat Senarai kedutaan di United States of America

      Amerika Syarikat Kastam

      Peraturan Import Peraturan Eksport Kesihatan dan Keselamatan Hubungi Pihak Berkuasa Kastam
        Maklumat hubungan Kastam Amerika Syarikat
        Untuk bantuan lanjut, sila hubungi pihak berkuasa Kastam Amerika Syarikat secara terus. Mereka akan menyediakan maklumat terkini mengenai peraturan kastam dan prosedur eksport-impor.

        • Telefon


        Untuk maklumat lanjut mengenai sekatan perjalanan, amaran keselamatan, kemas kini politik, dan garis panduan perjalanan asas, sila hubungi Kedutaan Amerika Syarikat yang terdekat.

        ×

        Whooops! Pelayan berada di dunia roh.
        Sila cuba lagi kemudian


        Muat semula halaman